YouTube CEO'su, platforma eklenecek yeni özellikleri duyurdu

YouTube’un yeni CEO’su Neal Mohan, platforma eklenecek çok sayıda yeniliği tek tek açıkladı.

YouTube CEO'su yeni özellikleri duyurdu

Şubat ayı ortasında, Google'ın YouTube bölümünün uzun süredir CEO'luğunu yürüten Susan Wojcicki şirketten ayrıldığını açıkladı. Ve şimdi YouTube'un yeni CEO'su Neal Mohan, 2023 ve sonrasında hizmet için planlarını özetleyen uzun bir blog yazısı yayınladı.

Daha önce YouTube'un Baş Ürün Sorumlusu olan Mohan, yeni yıl için önceliklerinden birinin daha fazla YouTube içerik üreticisinin hizmetten para kazanmasına yardımcı olmak olduğunu belirtti. Mohan şunları söyledi: “Yüz binlerce kanal geçen yıl ilk kez YouTube'da para kazandı. Ayrıca abonelik işimizi genişleterek, alışverişe yatırım yaparak ve ücretli dijital ürün tekliflerimizi sürekli geliştirerek içerik oluşturuculara reklamlar dışında daha fazla fırsat sunuyoruz.

Mohan ayrıca içerik oluşturucuların daha fazla hayrana ulaşması için bazı özellikleri genişletmeyi planlıyor. Buna hizmetin canlı yayınlarına ve Shorts'a dil parçaları eklemek de dahil. Ayrıca, mobil cihazlardaki kullanıcılara hediye aboneliklerini genişletme planları da bulunuyor.

YouTube aynı zamanda önemli bir podcast platformu haline geldi ve Mohan, içerik oluşturucular için daha fazla podcast özelliğinin çalışmalarda olduğunu söylüyor. Buna ABD YouTube Music abonelerine ses ve video podcast'leri eklemek de dahil ediliyor.

Mohan ayrıca “Bu yıl, içerik oluşturuculara hem Shorts hem de YouTube videolarıyla yan yana bir düzende bir kısa video kaydetme olanağı tanıyan bir oluşturma aracı sunacağız, böylece bir eğilime kendi yorumlarını kolayca ekleyebilecek veya tepkilere katılabilecekler” diyor.

Son olarak YouTube, içerik oluşturucular için mevcut trend olan üretken yapay zeka araçlarını eklemek için de çalışıyor. Mohan bu konuda fazla ayrıntı vermedi, ancak "bu özellikleri geliştirmek için zaman ayırdıklarını" belirtti.