YouTube'dan Premium abonelerine bir "kıyak" daha

Uzun YouTube videolarını izlemeye zamanınız yoksa veya uzun videolar canınızı sıkıyorsa, platformun yeni yapay zeka robotu size videoda anlatılanları özetleyecek. Tabi eğer Premium abonesiyseniz...

YouTube'dan Premium abonelerine bir "kıyak" daha

YouTube'da bazı yayıncılar, reklam gösterebilmek amacıyla bazen içerikleri gereksiz yere uzatabiliyor. Zira YouTube da çok kısa videolar çekilmesini istemiyor, en azından 15 dakikalık veya yarım saatten uzun videolar yüklenmesini tercih ediyor.

Neyse ki artık, YouTube'un yeni AI sohbet robotuna videonun özetini sorup cevap alabileceksiniz. Tabi eğer Android cihazda Premium abonesiyseniz... Muhtemelen Google'ın Gemini AI modellerinden güç alan yapay zeka, platformdaki her videoyu ezberlemiş bir arkadaş gibi, ekranınızdaki videonun herhangi bir bölümünü özetleyebilecek.

Sohbet robotu, yorumlar bölümündeki bir kart aracılığıyla YouTube uygulamasındaki görüntülemenize AI'yi dahil ediyor. Robottan bir özet isteyebilir veya video hakkında bir sohbet başlatabilirsiniz. YouTube, insanların AI'den videonun ne hakkında olduğunu açıklamasını, tüm ayrıntıları netleştirmesini ve daha fazla video önermesini isteyeceğini öngörüyor.

Premium aboneleri için özel yetenek

Bu özellik Premium aboneline açık olduğu için, YouTube seyretmek için reklam izlemek zorunda olan ücretsiz abonelerin oluşturduğu reklam gelirleri kaybolmayacak. Üstelik reklamsız şekilde video seyreden Premium aboneleri de belki daha az süre video çalıştıracağı için YouTube sunucuları biraz olsun rahatlayabilecek.