YouTube, yeni (ve tamamen ücretsiz) özelliklerini duyurdu

YouTube, kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak yeni özelliklerini duyurdu. Artık video izleme servisi çok daha zengin işlevlere sahip olacak. Üstelik bu özellikler sadece Premium aboneleri için değil, herkes için geliyor...

YouTube, yeni (ve tamamen ücretsiz) özelliklerini duyurdu

YouTube hızla televizyonların yerini alıyor ve kullanıcı sayısı da artmaya devam ediyor. Google şimdi YouTube uygulamasının daha konforlu çalışması için yeni özellikleri tanıttı.

Genç nesiller, YouTube yerine TikTok platformunu daha çekici buluyor ancak belki aşağıdaki yeni özellikler daha fazla kullanıcının YouTube'da kendini daha rahat hissetmesine yardımcı olabilir.

Mini YouTube Player

Ücretsiz şekilde YouTube kullananlar video seyrederken başka bir uygulamaya geçiş yapamıyor ama Premium kullanıcılar, aynı anda başka bir uygulamayı çalıştırırken, telefon ekranının alt köşesinde picture in picture (PIP - Resim içinde resim) şeklinde videoyu izlemeye devam edebiliyorlar. Ancak bu mini video penceresi üzerinde herhangi bir kontrol bulunmuyordu. YouTube artık bu pencereyi mini bir oynatıcıya dönüştürüyor. Kullanıcılar bu kontroller sayesinde videoyu durdurabilecek, geri ileri sarabilecek, pencerenin yerini değiştirebilecek.

Uyku zamanlayıcısı

2024 başlarında YouTube, Premium aboneler için uygulama içi bir uyku zamanlayıcısı özelliğini hayata geçirdi. Premium abonesiyseniz, zaman dolduğunda oynatmayı otomatik olarak durduracak ve telefonunuzu uyku moduna geçirecek bir zamanlayıcı ayarlama seçeneğiniz vardı. Ancak YouTube artık bu özelliği tüm kullanıcılarına açıyor.

Ortak çalma listeleri

Kullanıcılar artık, Spotify'da olduğu gibi, hazırladıkları çalma listelerini birbirlerinin kullanımına açabilecekler. Bu çalma listelerine ayrıca kendi profil fotoğraflarını ekleyebilecekler, böylece kim kimin çalma listesini oynatıyor, görülebilecek. Ayrıca çalma listelerinin özel QR kodları olacak. Böylece bir arkadaşasınız sadece QR kodunu okutarak çalma listesine ulaşabilecek. Tabi hatırlatmakta fayda var, YouTube sadece iş, güç, eğlence, haber videoları yayınlamıyor. YouTube Music servisi Apple Music veya Spotify kadar zengin içerikler sunuyor. Hatta diğer platformlarda olmayan eski konser kayıtları ve hatta sayısız müzisyenin cover videoları da büyük ilgi görüyor.

Rozetler

YouTube'da artık izleyiciler, içerik oluşturuculara kalpler, tebrikler, onurlandırıcı minik etiketler yollayabilecekler. Bu sayede izleyiciler ve içerik üreticileri arasında çok daha fazla etkileşim yaşanacak gibi görünüyor. Şu anda sadece bir videoya yorum yazarak veya like/dislike basarak içerik üreticileriyle iletişim kurmak mümkündü.