YouTube spam ile mücadele etmek için Shorts videolarındaki bağlantıları devre dışı bırakıyor

Spam'lerle başı dertte olan Youtube, bu konuda bazı önlemler almaya başladı. 31 Ağustos'ta uygulanmaya başlanacak değişiklikler arasında; Shorts açıklamalarındaki, yorumlardaki ve canlı akıştaki bağlantıları devre dışı bırakmak da bulunuyor.

Youtube, Shorts bağlantılarını devre dışı bırakıyor

YouTube, özellikle Shorts söz konusu olduğunda bir spam sorunu yaşadığının farkında. Bu konuda bir şeyler yapmak isteyen akış hizmeti, Shorts açıklamalarındaki, yorumlardaki ve canlı akıştaki bağlantıları devre dışı bıraktığını duyurdu. Ayrıca tüm masaüstü kanal banner'larındaki sosyal medya simgelerine tıklayabilme özelliği de kaldırılıyor. Yeni değişiklikler 31 Ağustos'ta uygulanmaya başlanacak.

Aynı zamanda YouTube, içerik oluşturucuların kanallarına yeni bağlantılar ekliyor ve 23 Ağustos'tan itibaren Abone Ol düğmesinin yanında tıklanabilir büyük bir bağlantı görünecek. Bu bağlantı kullanıcıları ticari sitelerden sosyal medya hesaplarına kadar her şeye yönlendirebilecek. Platform ayrıca kısa bir süre önce Shorts için seslendirme gibi yeni içerik oluşturucu araçlarını da kullanıma sundu.

Bağlantıların yanı sıra, YouTube'un bu hesapları bulmak ve daha sonra kaldırmak için kullandığı stratejileri geliştirerek sahte hesapların sayısını azaltmaya çalıştığı söyleniyor. Platforma göre, 2023'ün 1. çeyreğinde, 2022'nin 1. çeyreğine kıyasla yüzde 35'in üzerinde sahte hesap silindi.