YouTube Shorts'a bir Instagram özelliği daha geliyor

YouTube, Instagram'ın sevilen bazı özelliklerini kendi Shorts formatına dahil etmeye devam ediyor. Peki YouTube Shorts videolarında neler değişecek?

YouTube Shorts'a bir Instagram özelliği daha geliyor

Dünya, aslında hayatımıza Snapchat ile giren kısa videolar formatını çok sevdi ve Instagram'dan Facebook'a, Google'a kadar herkes bu formatı kendi platformuna dahil etti.

YouTube şimdi kısa video formatı Shorts için, Instagram'da zaten var olan bazı özellikleri devreye almaya hazırlanıyor. Platform, Shorts'ta özellikle "Seninkini ekle" etiketi de dahil olmak üzere yeni özellikler duyurdu. Bu özellik, Instagram'ın 2021'de başlattığı ve "film rulonuzdaki en son fotoğraf" veya "sizin ve eşinizin ilk fotoğrafı" gibi özelliklere benziyor.

Bu yeni YouTube çıkartması Instagram'ınkiyle neredeyse aynı görünüyor. Özelliğe Instagram'dan alışkınsanız, YouTube üzerinde kullanmanız da kolay olacaktır. Bu özellik ayrıca, YouTube'u çok daha aktif kullanılan bir sosyal medya uygulamasına dönüştürmeye de katkı yapabilir.

Instagram'ın veya TikTok'un aksine, insanlar YouTube'u genellikle "derinlikli" içerikler yayınlamak için kullanıyorlar. Ancak bu yeni özellikle, sabah kalkıp terliğini giyerken bile kısa videolar atıp dünyayı bu muhteşem terlik giyme anından haberdar etmek isteyen Z Kuşağı üyeleri YouTube'u çılgın bir sosyal medya servisine dönüştürmeye kalkışabilirler. Yani son kaleyi de kaybetmemize ramak kaldı.

Videolara metin eklemek

YouTube ayrıca yakında Shorts'a otomatik olarak oluşturulan altyazılar ekleyebileceğinizi ve düzenleyebileceğinizi de duyurdu. Altyazıların videolarınızla daha iyi uyum sağlaması için çeşitli renkler ve yazı tipleri arasından seçim yapabileceksiniz. Bu özelliğin de Instagram'dan alındığını söylememize gerek yok elbette...