YouTube, Shorts videoları için süre sınırını arttırıyor

Google süre sınırını arttırıyor: YouTube'un kısa video hizmeti Shorts, artık o kadar da kısa olmak zorunda değil...

YouTube, Shorts videoları için süre sınırını arttırıyor

Artık YouTube Shorts videoları biraz daha uzun olacak. Video paylaşım platformu, 15 Ekim’den itibaren Shorts formundaki videoların uzunluk sınırını bir dakikadan üç dakikaya çıkarıyor.

YouTube Shorts’un en büyük rakibi olan TikTok, iki yıldan uzun süredir kullanıcılarının 10 dakikalık videolar paylaşmasına izin veriyor. Yeni güncelleme, en boy oranı kare veya daha uzun olan tüm Shorts’lar için geçerli olacak ve 15 Ekimden önce yüklenen videoları etkilemeyecek.

Ayrıca YouTube, Shorts akışındaki yorumların ön izlemesi de dahil olmak üzere birkaç başka Shorts güncellemesi daha sunuyor. Platform, Shorts kamerası sayesinde YouTube genelinde klipler belirlemenize ve remiks klipler oluşturmanıza da yardımcı olmayı hedefliyor. Remiks özelliği, ilk olarak 2024’ün başlarında sunulmuştu ve videolardan sesi çıkarmanıza, videoyu arka plan olarak kullanmanıza, Shorts’unuzda kullanmak için bir parçasını kesmenize veya kendi eserinizle yan yana koymanıza imkan tanıyordu.

Ayrıca YouTube’un daha az Shorts göstermek için sunduğu yeni araç da bu video formatını beğenmeyenler için yeni bir seçenek daha sunuyor. Bu seçeneği sağ üst köşedeki üç nokta menüsünden seçebilirsiniz, ancak YouTube, bu tercihin yalnızca geçici olarak geçerli olduğunu söylüyor.