YouTube, reklam engelleyici kullanan kişilerin platformdaki videoları iszlemesini engelleyecek

YouTube, beklendiği gibi, reklam engelleyicilere karşı daha sert bir tutum takınmaya başladı. İzleyiciler reklam engelleyicileri kapatmak istemezlerse, üç videodan sonra izlemelerine izin verilmeyecek.

YouTube'dan reklam engelleyici kullananlara yeni şok

YouTube, reklam engelleyici kullanan izleyiciler için video oynatmaya büyük bir engel getiriyor. Şirket, şu anda reklam engelleyicileri etkin olan izleyicileri YouTube'da reklamlara izin vermeye veya YouTube Premium'u denemeye teşvik eden küçük bir deney yürüttüğünü doğruladı.

Açıklama, bazı kişilerin YouTube'un reklam engelleme araçlarının sürekli kullanıldığını tespit etmesi halinde video oynatımının kesilebileceğine dair yeni bir uyarı fark etmeye başlamasının ardından geldi.

Google sözcüsü Oluwa Falodun The Verge'e e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, "Reklam engelleyici tespiti yeni değil ve diğer yayıncılar düzenli olarak izleyicilerden reklam engelleyicileri devre dışı bırakmalarını istiyor" dedi. YouTube, kullanıcıların izleme süreçleri kesintiye uğramadan önce bu araçları kullanmayı bırakmalarını isteyen çok sayıda bildirim alacakları konusunda oldukça ısrarlı. Falodun, oynatmayı devre dışı bırakmayı çok ciddiye aldıklarını ve izleyiciler YouTube'da reklamlara izin vermek için tekrarlanan talepleri görmezden gelirse oynatmayı devre dışı bırakacaklarını belirtiyor.

Bu önlemler YouTube'un reklam engelleyicilere karşı tutumunu sertleştirdiğini gösteriyor. Şirket bu hamlesini, içerik oluşturucuların içeriklerinin karşılığını almaları ve platformun ücretsiz kalması için kritik öneme sahip olduğunu söyleyerek savunuyor.

YouTube son yıllarda daha yoğun reklam gösterimi deneyerek kullanıcılarının sabrını giderek daha fazla test ediyor. Geçtiğimiz Kasım ayında şirket, YouTube Premium ve YouTube Music'te toplam abone sayısının 80 milyonu aştığını duyurdu.