Daha ucuz YouTube Premium için VPN'e başvuranlara Google şoku

YouTube, ilginç bir "dolandırıcılık" yöntemiyle karşı karşıya. Çok sayıda Premium üyesi aboneliklerini iptal ediyorlar. Ama bunun sebebi, artık YouTube'dan vazgeçmeleri değil, küçük bir dolandırıcılık yapmak... Ama şimdi Google, tüm bu hesapları kapatmaya başladı.

Daha ucuz YouTube Premium için VPN'e başvuranlara Google şoku

YouTube reklam gösterme işini o kadar abarttı ki, platformu artık ücretli abonelik olmadan izlemek çok büyük bir işkenceye dönüştü.

Eskiden televizyonlardaki reklam sürelerinden şikayet edenler artık YouTube'un her video içinde defalarca kez ve dakikalarca süren reklamlar göstermesinden son derece şikayetçi. Bu soruna karşı ücretli abonelik açan kullanıcılar ise şimdi farklı bir yöntemle maliyetlerini düşürmeye çalışıyorlar.

YouTube Premium ücretleri Avrupa ve ABD'de yaklaşık 13-14 dolar seviyesinde bulunuyor. Ancak batı ülkelerinde yaşanan enflasyon, insanların kazandıkları her doları daha hayati masraflarına yöneltmek istemelerine sebep oluyor. Bu sebeple, çok sayıda Premium kullanıcının Premium aboneliklerini iptal ederek, VPN kullanıp Hindistan veya Türkiye gibi Premium aboneliğin 1-2 dolar seviyesinde olduğu ülkeler üzerinden hesap açıp Premium abonelik yaptıkları anlaşıldı.

Ancak YouTube bu duruma karşı tepkisiz değil. Bu şekilde aboneliklerini iptal eden ve ucuz bir ülkeden yeni abonelikler açan kullanıcıları tespit eden YouTube'un söz konusu abonelikleri iptal ettiği raporlanıyor.

Google'ı "dolandırmak" mümkün mü?

Google'ın Android işletim sistemi veya Chrome, Haritalar, GPS sinyalleri gibi uygulamalar üzerinden, kimin nerede yaşadığını, yeni açılmış olsa bile bir YouTube/Google hesabının aslında kime ait olduğunu anlamasının saniyeler bile sürmeyeceğini tahmin etmek zor değil.

Dolayısıyla Google'a karşı böyle bir yönteminin uzun süreli bir çözüm olmayacağı çok açık. Ancak YouTube'un ABD ve Avrupa'da fiyatlarında indirim yapmzsa çok sayıda Premium üyesini kaybetme riskinin olduğu da artık açıkça görülüyor.