YouTube, hepimizi reklama boğmanın yeni bir yolunu daha buldu

YouTube, reklam gelirlerini daha da artırmak için her yolu deniyor ve şimdi de durdurulmuş videoların reklam göstermesi için harekete geçti. YouTube'u ücretsiz kullanan herkese geçmiş olsun...

YouTube, hepimizi reklama boğmanın yeni bir yolunu daha buldu

YouTube, artık videoları durdurduğunuzda da karşınıza reklamların çıkacağını doğruladı. Her ne kadar kullanıcılar bu yeni uygulamadan rahatsız olacak gibi görünse de YouTube yöneticileri, kullanıcılar üzerinde yaptıkları testlerde çoğunluğun yeni reklamlardan memnun olduğunu iddia ediyorlar.

Teknik olarak YouTube, 2023 yılında sınırlı sayıda reklam verenle duraklatma reklamlarını pilot olarak uygulamaya başladı. Google'ın yöneticilerinde Philipp Schindler da, Nisan ayında, reklam şirketlerinin yeni mecraya ilgi göstermeye başladıklarını ve bunun da Google için kazançlı bir fırsat olabileceğini söylemişti.

Stop düğmesine bas ve reklamlar başlasın

Geçtiğimiz hafta bazı Reddit kullanıcıları da duraklatma reklamlarının artık videolarda görünmeye başladığını rapor ettiler.

YouTube aslında bu yeni yöntemle, videoların reklamlarla daha az kesintiye uğrayacağını ve kullanıcıların reklamları kendi seçtikleri duraklatma zamanlarında göreceğini iddia ediyor. Bunun da ücretsiz/reklamlı YouTube deneyimini daha konforlu hale getireceğini iddia ediyorlar. Ama bu arada kimse, videoları sık sık bölen reklamların ortadan kalkacağını beklemesin. Zira YouTube, izleyicileri Premium'a geçirmek için elinden geleni ardına koymayacak gibi görünüyor.