YouTube, fiyaskoya dönüşen 4K planını rafa kaldırdı

Google, YouTube kullanıcılarını fazlasıyla kızdıran 4K planını rafa kaldırdığını açıkladı.

YouTube’un 4K planı tutmadı

Birkaç gün önce keşfedilen bir YouTube testi, kullanıcıları korkutmuştu. Hizmet, bu test ile videoları 4K çözünürlükte izlemek için kullanıcıların Premium'a abone olmasını gerektirecek adımları atıyor gibi görünüyordu. Doğal olarak, kullanıcıların YouTube için ödeme yapmasını sağlamaya yönelik böylesine radikal bir girişim, toplulukta tartışmaya yol açarak büyük eleştirilere neden oldu. Ve şimdi Google, geri adım atmaya ve 4K video oynatmayı ödeme duvarının arkasına koyma fikrini ortadan kaldırmaya karar verdi.

Team YouTube'un resmi Twitter hesabı, ücretli 4K akışının bir deney olduğunu ve şirketin bu düşüncesinden tamamen vazgeçtiğini açıkladı. Yani tüm kullanıcılar, YouTube Premium'a abone olmadan 4K çözünürlüklü videoları izlemeye devam edebilecek.

Tweet’te şu cümleler yer alıyor: “Bu deneyi tamamen kapattık. İzleyiciler artık Premium üyelik olmadan 4K kalitesinde çözünürlüklere erişebiliyor.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">we&#39;ve fully turned off this experiment. viewers should now be able to access 4K quality resolutions without Premium membership. we&#39;re here if you have other q&#39;s</p>&mdash; TeamYouTube (@TeamYouTube) <a href="https://twitter.com/TeamYouTube/status/1581867363732836352?ref_src=twsrc%5Etfw">October 17, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Google, bu fikri neden terk ettiği konusunda yorum yapmadı. Ama ezici bir çoğunlukla olumsuz müşteri geri bildirimlerinin ana belirleyici faktörler arasında olduğu kesin.

YouTube Premium, Google’ın YouTube'daki tüm reklamları kaldıran ve YouTube Music ve YouTube Originals'a erişim sağlayan aylık abonelik seçeneği. Dolayısıyla Google, kullanıcıları bu seçeneğe geçmeleri için var gücüyle çalışıyor.