YouTube'a sürpriz bir veto geldi!

Dünya devi YouTube, büyük bir gelişmenin kıyısından döndü! Hem de beklenmedik biri yüzünden...

YouTube'a veto geldi!

İnternet üzerinden video paylaşım deyince ilk akla gelen site olan YouTube ile iki müzik devi Sony ve Universal'ın birlikte oluşturdukları Vevo adlı müzik kanalı için ilginç bir gelişme yaşandı. Üstelik bu gelişmenin kaynağında 16 yaşında bir genç var.

Universal Nisan ayında Google ile bir anlaşma imzalamış ve müzik kanalı Vevo'nun YouTube üzerinden yayın yapacağını açıklamıştı. Karşılığında ise Vevo, YouTube'un reklam gelirlerinden pay alacaktı. Bu oluşuma Haziran ayında Sony de katıldı. Fakat ne olduysa Muzicc adlı sitenin kurucusu 16 yaşındaki David Nelson'ın kendi sitesinde Vevo'dan yayınları kullanmasından sonra oldu.

İşler nasıl sarpa sardı?

İşler nasıl sarpa sardı?
16 yaşında bir genç Sony ve YouTube'un arasını açtı...

Nelson , sitesinin kullanıcılarına Vevo üzerindeki şarkılardan kendi şarkı listelerini nasıl oluşturacağını ve bu şarkıları reklamlarla uğraşmadan nasıl izleyebileceklerini gösterdi.

Bu da yetmezmiş gibi Nelson, şu anda sadece ABD ve Kanada'ya yayın yapan Vevo'ya ait parçalarında bulunduğu sitesini yakında Kuzey Amerika dışından da takip edilebileceğini açıkladı.

Bu gelişme üzerinde Sony ve Universal ortak bir kararla YouTube'dan çekilmenin kendileri için en doğrusu olacağı sonucuna vardılar. Bu karışıklık üzerine Nelson sitesinde Vevo içeriğini kısıtladı ama Sony ve Universal benzer olayların tekrarlanabileceği endişesi ile YouTube'daki Vevo kanalı önümüzdeki günlerde tamamen kapatmaya karar verdiler.

Okuyucu Yorumları