Yolcu uçağı bir personeli almaya gidince... Yolculuk 2 saat uzadı

Yüzlerce yolcusu olan bir uçak, fazladan bir mürettebatı almak için varış yerinin tersi yönünde 650 millik bir uçuş yaptı. Yolculuk toplam 2 saat uzadı.

Yolcu uçağı bir personeli almaya gidince... Yolculuk 2 saat uzadı

Insider'ın haberine göre Norwich, İngiltere'den Korfu, Yunanistan'a giden Tui uçuşu, başka bir uçuş için yedek ekip üyesini almak için Kuzey İrlanda, Belfast'ta durmak zorunda kaldı.

İlk olarak Simple Flying tarafından bildirilen habere göre uçuş verileri uçağın önce Belfast'a gitmek üzere Norwich'ten ayrıldığını gösteriyor. Belfast, Korfu'nun ters yönünde.

Haberde şu bilgiler yer alıyor:

Uçuş sonunda yerel saatle 11.00'de indi ve bu durum 2 saat 17 dakikalık bir gecikmeye neden oldu.

Bir TUI sözcüsü Insider'a verdiği demeçte, "19 Ağustos'ta Norwich'ten Korfu'ya yapılan TOM5528 uçuşunun gecikmesinden dolayı müşterilerin hayal kırıklığını tamamen anlıyoruz. Başka bir Tui uçuşu için yedek ekip üyesi sağlamak için uçuşun Belfast üzerinden kısa bir duraklama yapmak zorunda kaldığını doğrulayabiliriz" dedi.

Norwich Evening News'in bildirdiğine göre, bir hafta içinde ikinci kez bir Tui uçağı bu sapmayı yapmak zorunda kaldı ve Norwich'ten İspanya'nın Mallorca adasına giden başka bir uçuş bir ekip üyesini almak için Belfast'ta durdu.

DURUMUN NEDENİ PERSONEL EKSİKLİĞİ Mİ?

Dünyanın dört bir yanındaki havayolları, pandemi sırasında birçok çalışanı işten çıkartmıştı. Talep hızla geri dönünce havayolu firmaları personel ihtiyacını karşılayamadı.