Yok mu şu yamaların bir çaresi?

Windows ve diğerleri: 5 günde bir yeni günceleme yüklemekten bıkanlara ilaç gibi bir yöntem geliyor.

Yamalara kesin çözüm!

Devamlı ekrana gelip işinizi bölen program güncelleme uyarıları çok rahatsız edicidir. Otomatik güncellemelerin bazıları sessiz çalışmaya ayarlanabilir ama o kadar çok program var ki, kullanıcılar hangi birini yamayacaklarını şaşırıyor. Sonuçta PC başında çalışırken bir yandan sistemi güvenli tutmaya harcanan bir zaman söz konusu.

Güncellemezseniz de oluşan açıklardan ötürü bilgisayarınızın hacklenmesi, kredi kartı bilgilerinizin çalınması ve özel hayatınıza müdahale edilmesi gayet mümkün. Bir açık bile yetebilir.

İşte bütün bunları göz önüne alan Secunia, sistemdeki bütün uygulamaları birden otomatik güncelleyecek bir sistem kuruyor.

İşte detaylar

İşte detaylar
Secunia farklı güvenlik çözümleri sunuyor

Windows kullanıcıları 5 günde 1 güncelleme yapmak zorunda, Secunia bilgilerine göre ortalama bir ev kullanıcısı tamamen güvenli olmak için 22 markadan 75 yama indirmek zorunda.

İşte bunu çözmeyi amaçlayan Secunia, PSI 2.0 ile hem tecrübeli, hem tecrübesiz kullanıcılara güncelleme seçenekleri sunacak.

Bütün kurulu uygulamaları liste olarak gösterip isteğe göre seçim ve güncelleme imkanı sunacak. Ama eğer kullanıcı hiç rahatsız edilmek istemiyorsa "Hepsini otomatik güncelle bana da bir şey sorma" diyerek, kafa dinleyebilecek.

Kullanıcıların farklı ihtiyaçları için farklı seçenekler sunacaklarını belirten Secunia yetkilileri, çıkışta en azından uygulamaların yüzde 60'ını kapsayacaklarını düşünüyor.

Okuyucu Yorumları