Yıllık Karbon Tüketiminizi Hesaplayın

Yaşam tarzınızla ilgili bilgileri girerek, yıllık karbon tüketimizini hesaplayabilirsiniz.

Karbon-Ben-Oksit

Yaklaşık 10 yıldır küresel ısınma karşıtı projeler yürüten dünya telekom devi British Telekom, kullanıcıları bu konuda bilinçlendirmek amacıyla bir web sitesi tasarladı. www.btplc.com/climatechange adresinden ulaşılabilen web sitesinde karbon emisyonu ile ilgili detaylı bilgilerin yanı sıra kişilerin kendi karbon tüketimlerini öğrenebilecekleri bir de "karbon hesaplayıcı" yeralıyor.

Sözkonusu siteyle BT, kullanıcıların kendi karbon tüketimlerini hesaplamaları sağlamanın yanı sıra global ısınmayı önlemek amacıyla yapılacak kişisel öneriler sıralanıyor. BT'nin karbon hesaplayıcısı, evde tüketilen yakıt miktarının yanı sıra uçak yolculuğu yıllık kara ve demiryolu mesafesinde tüketilen yakıt miktarına bağlı olarak karbon kullanım oranlarını ölçme imkanı veriyor. Bu hesaplayıcı insanların ürettikleri karbonun, yaptıkları küçük bir harekette dahi nasıl bir farklılığa yol açtığını göstererek zaman içinde konuyla illgili profillerini değiştirmelerine olanak sağlıyor.

BT'nin sözkonusu sitesi, çok fazla bilgi, ipucu ve detaylı web linkleri içeriyor; böylece insanlara, evlerinde, bahçelerinde ve alışveriş tercihlerinde daha az karbon tüketimi yapmaları ve seyahatleri sırasında karbon emisyonlarını azaltmaları yönünde fikir sunuyor.

Okuyucu Yorumları