Yılların eskitemediği ekran kartları...

Kim bilir kaç tane ekran kartı değiştirdiniz... Şimdi gelin, o eski göz ağrılarınızı ziyaret edelim!

Efsane kartlara saygı zamanı!

Bilgisayar donanımı ayrı bir tutkudur ve bu tutku PC oyunculuğunu her zaman ayakta tutmuştur. Birçok parçanın bir araya geldiği ve neredeyse her ay yeni bir ürünün çıktığı bilgisayar donanımlarının baş tacıysa şüphesiz ekran kartlarıdır.

Eğer siz de bizim gibi düşünüyorsanız, o zaman sizi Ukrayna'ya doğru almanın zamanı gelmiş demektir. Ukrayna'da bu yılın Mart ayında kapılarını ziyaretçilerine açan Kharkov Video Card Museum, tamamen ekran kartı tutkunlarına yönelik bir müze. İçerisinde 200'den fazla ekran kartı bulunan bu fantastik mekandaki kartlar; üretim yılına, özelliklerine ve döneminde en iyi hangi oyunu çalıştırdığına göre kategorize edilmiş durumda.

Bu müze fikrinin başında Alexander, bir diğer adıyla "SArd" bulunuyor. Kendisi ilk bilgisayarını 1998 yılında satın almış ve kullandığı ilk ekran kartı birçoklarımızın yakından tanıdığı S3 ViRGE/DX C'den başkası değil. Alexander, edindiği bu ilk ekran kartından itibaren geçen yıllar içerisinde ekran kartlarını biriktirmeye başlamış. 2010 yılına gelindiğinde ilk sergisini yerel bir bilgisayar satıcısında, 35 kart ile açan Alexander, sergiyi ziyaret edenlerin de kendisine bağışladığı kartlarla 50'nin üstünde bir ekran kartı koleksiyonuna sahip olmuş.

S3'lerle başlayan ekran kartı macerasının geldiği noktaya baktığımızdaysa, Alexander'a şimdiden başarılar diliyoruz. Zira daha toplaması gereken çok fazla ekran kartı olacak.

Okuyucu Yorumları