YEO Teknoloji’den 66 Milyon Dolarlık Dev Antlaşma

Yazıcı Demir Çelik, üretimde elektrik ihtiyacını tamamen yeşil enerjiden karşılayacak

YEO Teknoloji’den 66 Milyon Dolarlık Dev Antlaşma

Yenilenebilir enerji ve enerji teknolojileri markası YEO Teknoloji, Türkiye’nin önde gelen demir çelik üreticilerinden Yazıcı Demir Çelik A.Ş. ile 66 milyon dolarlık bir güneş enerjisi santrali kurulum sözleşmesi imzaladı.

Bu anlaşma, Türkiye ve Avrupa Birliği’nin demir çelik sektörünün karbonsuzlaştırılmasına yönelik stratejilerine önemli bir katkı sağlayacak. YEO Teknoloji, proje geliştirmeden inşaatına kadar tüm süreçleri üstlenerek anahtar teslimi güneş enerjisi santralini kuracak.

YEO Teknoloji, demir çelik sektörünün karbonsuzlaştırılması amacıyla Yazıcı Demir Çelik için Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’nin 5.1.h maddesi kapsamında, anahtar teslimi güneş santrali kuracak. Tamamlanan proje ile Yazıcı Demir Çelik, üretiminde kullandığı elektrik ihtiyacını tamamen yeşil enerjiden karşılayacak.

Avrupa Birliği’nin karbon nötr politikaları doğrultusunda proje, demir çelik sektörü paydaşlarının temiz enerji kullanma stratejisine katkıda bulunacak. Yazıcı Demir Çelik’in karbon hedeflerine ulaşmasında kritik rol oynayacak olan proje, YEO Teknoloji’nin sektördeki öncü konumunu da güçlendirecek.

Anahtar teslim santral projesi kapsamındaki sözleşme, güneş enerjisi santralinin kurulacağı arazilerin bulunması ve kullanım haklarının alınması, çağrı mektuplarının temini, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporlarının hazırlanması, imar süreçlerinin takibi ve yapı ruhsatlarının alınmasını, gerekli izin ve ruhsatların teminini, güneş santralinin inşasını, yüksek gerilim trafo merkezi ve enerji iletim hatlarının yapımını içeriyor.

YEO Teknoloji, 3 kıtada ve 30’dan fazla ülkede 400’den fazla projeyi başarıyla tamamladı. Enerji depolama çözümleri, elektrik şebekeleri, yüksek voltaj trafo merkezleri, yenilenebilir enerji santralleri ve enerji dönüşümü gibi çeşitli alanlarda projeler yürütüyor.