Yeni Windows 11 güncellemesi, AMD işlemcileri uçurdu

Microsoft Windows 11 için önemli bir güncelleme yayınladı ve AMD Ryzen 7000 ve 9000 işlemcili PC'lerde oyun performansları iyileştirildi.

Yeni Windows 11 güncellemesi, AMD işlemcileri uçurdu

Microsoft'un Windows 11 için yayınladığı son güncellemesi geçen hafta geldi ve Eylül 2024 yaması, AMD Ryzen işlemcili bazı PC'lerin oyun performansını iyileştiriyor.

Eylül yaması (KB5043076), geçen ayki isteğe bağlı güncellemede gördüğümüz Ryzen 7000 veya daha yeni CPU'lara sahip PC'lerin performansını iyileştiren bir güncelleme. Bu iyileştirme bazı durumlarda %10 veya daha fazla kare hızı artışı sağlıyor. Bu da şüphesiz oyuncuları memnun edecek.

Modern Ryzen işlemcilerde oyun oynamak için atılan bu büyük adım nedeniyle, daha fazla kişi Windows 11 için en son toplu güncellemeyi indirmek istedi, ancak bazı sorunlar da yaşadılar.

Ne yazık ki bazı kullanıcılar KB5043076 güncellemesinin yüklenemediğini veya görev çubuğundan açmaya çalışırken Dosya Gezgini'nin çökmesi gibi başka sorunlarla karşılaştıklarını bildirdi.

Güvenlik sorunu da var

Ağustos ayında Dosya Gezgini ile ilgili bir güncellemede de benzer bir sorun yaşanmıştı. Dolayısıyla bu hata Eylül güncellemesine de taşınmış gibi görünüyor.

Bu güncellemeyi yükledikten sonra karşılaşabileceğiniz bir diğer sorun da Windows Security uygulamasının Kimlik Avı Korumasının kapanması, ki bu ciddi bir sorun.

Eğer KB5043076 güncellemesini henüz indirmediyseniz Microsoft'un bu sorunları çözmesini beklemeniz daha iyi olabilir.