Yeni Visual Studio'da 200 yeni özellik

.Net 3.5 Framework ve 200'den fazla yeni özelliğiyle Visual Studio'nun yeni beta sürümü yayınlandı.

Visual Studio Orcas

Microsoft'un programcılar ve web geliştiriciler için sunduğu geliştirme platformu Visual Studio'nun yeni sürümü Orcas ve .Net 3.5 Framework, beta sürümleriyle kullanıcıların huzuruna çıktı. Orcas'ta 200'den fazla yenilik getirildiği ve özellikle de Microsoft'un yeni nesil programlarına desteğin arttığı, üretim ve takım çalışmasına da önem verildiği ifade edildi.

"Cider" kod adı verilen yeni grafik arayüzüyle birlikte gelen Orcas, Vista'ya yakınlığıyla da dikkat çekiyor. Açıklamada geriye doğru uyumluluk konusunda da tam desteğin verileceği ve geçmiş tüm sürümlerle tam iletişim içerisinde olacağı ifade ediliyor.

AJAX'a tam destek

.Net 3.5 Framework ise Orcas'a nazaran daha az sayıda değişikliğe gitmesine rağmen Vista ile birlikte piyasaya sürülen 3.0 sürümüne göre önemli yenilemeler içeriyor. Tümleşik dil sorgulaması LINQ ve programcılara veri tabanı ile XML verilerin birbiriyle ilişkisinde daha kapsamlı kod yaratabilme imkanı sağlanması ön plana çıkan yeniliklerden. Yeni sürüm aynı zamanda AJAX uygulamalarına da bir takım yeni araçlar ve kütüphaneye yapılan çeşitli eklemelerle destek veriyor.

Final sürümlerin ne zaman çıkacağı ise şu an için belli değil. Microsoft şimdilik beta kullanıcılarından alacağı geri bildirimleri toplayıp rotasını bu bilgiler ışığında çizecek.

Okuyucu Yorumları