Yeni Tesla Model Y "Juniper" kameraya yakalandı

Tesla'nın sır gibi sakladığı yeni Model Y aracı "Juniper", Kaliforniya'da ilk kez kameralara yakalandı. Tabi biraz "örtülü" olarak...

Yeni Tesla Model Y "Juniper" kameraya yakalandı

Yeni “Juniper” Tesla Model Y olduğu iddia edilen bir araç, Kaliforniya’da örtülü bir şekilde görüldü ve otomobil üreticisinin popüler elektrikli SUV’unun yeniden tasarladığına yönelik raporları yeniden alevlendirdi.

Reddit’te, ön ve arka tamponları örtülü siyah bir Model Y’yi ve Not a Tesla App’in bildirdiği üzere, Tesla’nın yıllar önce ultrasonik sensörleri çıkarmasından beri park yardımına yardımcı olan öne monte edilmiş bir kamerayı gösteren yeni bir fotoğraf yayınlandı. Model Y’nin sedan versiyonu olan Model 3, Eylül ayında Avrupa’da görücüye çıktıktan sonra bu yılın başında ABD’de yeni bir tasarıma kavuştu. Tesla, Model 3’ün ön ve arka tamponlarını elden geçirdi, farlarını değiştirdi, arka ışıklarına çatallar ekledi ve bir logo değişikliği gerçekleştirdi.

Model 3’ün iç tarafında ise, Çin’deki Model Y’de zaten bulunan gösterge panelinde bir RGB şeridi, yeni havalandırmalı koltuklar, bir arka bilgi-eğlence ekranı ve en son JD Power kalite raporunda Tesla’yı olumsuz yönde etkilediği belirtilen geleneksel direksiyon sapları kaldırıldı.

Geçtiğimiz yıl dünya çapında en çok satan otomobil haline gelen Tesla’nın Model Y’si, otomobil üreticisinin dönüş sinyallerini etkinleştiren ve vites değiştiren saplara sahip son aracı oldu. “Juniper” Model Y’nin en yeni Model 3, S, X ve Cybertruck araçları gibi bu saplardan vazgeçip vazgeçmediği henüz doğrulanmadı, ancak aynı trendi takip edeceği tahmin edilebilir.