Yeni iPhone'ların pilleri, beklenenden daha da büyük olabilir

Yeni bir sızıntı, iPhone 16'ların pillerinin beklenenden biraz daha büyük olabileceğini gösteriyor. İşte beklenen iPhone 16 pil büyüklükleri...

Yeni iPhone'ların pilleri, beklenenden daha da büyük olabilir

iPhone 16 yaklaşık bir ay içinde kullanıcılarla buluşacak. Ancak bekleyiş sürerken, Pro ve Pro Max modellerinin pil kapasitelerine ilişkin yeni bilgiler de dahil olmak üzere Apple’ın 2024 üst seviye telefonuna ilişkin sızıntılar artmaya devam ediyor.

MacRumors tarafından bildirildiği üzere, ünlü sızıntı kaynağı Instant Digital, iPhone 16 Pro’nun 3.577mAh kapasiteli bir pille geleceğini, daha büyük olan iPhone 16 Pro Max’ın ise 4.676mAh kapasiteli bir pile sahip olacağını söyledi. Karşılaştırma için belirtmek gerekirse, iPhone 15 Pro’nun pil kapasitesi 3.274mAh, iPhone 15 Pro Max’in kapasitesi ise 4.422mAh’ydi. Görünene göre her iki model de bu yıl daha büyük pillere kavuşacak ve Pro modelindeki artış daha belirgin olacak.

Daha önceki bir sızıntıda da iPhone 16 Pro Max’in aynı 4.676 mAh kapasiteye sahip olacağı duyulmuştu, ancak iPhone 16 Pro’nun kapasitesinin 3.355 mAh olacağı söyleniyordu. Yani bu son sızıntı kaynağı, daha önceki sızıntılara göre daha büyük bir artış olacağını öne sürüyor. Elbette, geliştirme süreci sırasında Apple’ın telefon tasarımlarını değiştirmiş olması mümkün. Böyle bir değişiklik, sızıntılardaki farklı pil kapasitelerini açıklayabilir.

Ancak pil kapasitelerinin artması, pil ömrünün de mutlaka artacağı anlamına gelmiyor. Hem iPhone 16 Pro hem de iPhone 16 Pro Max'in bu yıl sırasıyla 6,3 inç ve 6,9 ​​inç’e kadar daha büyük ekranlara sahip olacağı söyleniyor ve bu tür tasarım değişiklikleri telefonun güç kullanımını arttırarak pil ömrü hesaplamalarını etkileyebilir.