iPhone 14 Pro'dan heyecanlandıran bir sızıntı daha

Yarın tanıtılacak olan yeni iPhone serisinin Pro modeline ait olduğu söylenen bir kılıfın görüntüsü, kameralar hakkında heyecan verici şeyler söylüyor.

iPhone 14 Pro'dan heyecanlandıran bir sızıntı daha

İnternete sızan iPhone 14 Pro kılıfı, telefonun iPhone 13 Pro'ya göre daha büyük lenslere sahip olacağını gösteriyor. Güney Koreli sızıntı kaynağı Lanzuk tarafından blog platformu Naver'de paylaşılan görüntüler, üç arka kameranın da bu yıl oldukça önemli miktarda büyüdüğünü gösteriyor. Görüntülerde, bir iPhone 13 Pro'nun kılıfa nasıl yerleştiği (ya da yerleşemediği) açıkça görülebiliyor.

Sızıntılar, her iki yeni Pro modelindeki ana kameranın yeni bir 48MP sensöre kavuşacağını öne sürdüğü için boyut artışlarının ikisinin mantıklı olduğunu söyleyebiliriz. Ultra geniş kameranın da güncellenerek %40 daha büyük pikselli bir sensöre sahip olması bekleniyor.

Telefoto kamera hakkında ise henüz pek bir şey duymadık ve bu yüzden üç merceğin de büyütüldüğünü görmenin ilginç olduğunu söyleyebiliriz. Sızıntıların çoğu, bu yılki Pro modelindeki telefoto kameranın iPhone 13 Pro'da bulunanla aynı veya çok benzer olacağını gösteriyor, yani muhtemelen yine 3x optik yakınlaştırma sunacak. Bu yüzden daha büyük bir lens kullanılmasının birkaç farklı sebebi olabilir. Bu ihtimallerden biri, lensin aslında daha büyük olmaması ve bu kılıfın yanlış ya da en azından garip bir boyuta sahip olmasını içeriyor.

Henüz piyasaya sürülmemiş telefonlar için kılıflar hazırlanırken, bazen bir miktar tahminde bulunuluyor ve telefonun yayımlanmasının ardından boyutlar düzenlenerek doğru biçimi alıyor.

Bir başka ihtimal de, 14 Pro'nun kamera sistemi için duyduğumuzdan daha fazla değişiklik planlanmış olması ancak yayımlanma tarihine bu kadar yakın bir dönemde ortaya çıkması bu ihtimali zayıflatıyor.

Son olarak, GSMArena'nın da belirtti gibi, Apple simetri arayışı ile lensleri kabaca aynı boyutta tutmaya çalışıyor olabilir.

Apple, iPhone 14 serisini 7 Eylül'de tanıtacak.