Yeni internet yalanı: Muzlarda örümcek yumurtası varmış!

Sosyal medyadaki paylaşılan büyük bir yalanın aniden viral hale gelmesi, pek çok insanın muz yemekten tiksinmesine yol açtı. Peki neydi bu yalan, nasıl oldu da insanları muzdan nefret eder hale getirebildi.

Yeni internet yalanı: Muzlarda örümcek yumurtası varmış!

Sosyal medyanın insanları yanlış yönlendirmesine dair çok ilginç bir örnekle daha karşı karşıyayız. Bir sosyal medya kullanıcısının muzların içine ve özellikle de alt kısmına örümceklerin yumurta bıraktığını iddia etmesi bir anda viral hale geldi ve pek çok insan muz yemekten tiksinmeye başladı.

Trol sosyal medya kullanıcısı bu konuda insanları ikna etmek için, maymunların muzları üst sapından değil, altından soymaya başlamasını da örnek gösterdi. Trol arkadaşımıza göre, maymunlar örümcek yumurtası yutmamak için böyle bir önlem alıyormuş. Bu arada aynı maymunlar, birbirlerinin üzerindeki bitleri, pireleri, ve dışkılarından sarkan bağırsak kurtlarını tek tek ayıklayıp yemeyi seven canlılar ama nedense örümcek yumurtası yemek istemiyorlarmış, yersen...

Bilimde trollere prim yok

Bu başarılı trolleme girişimi sonrasında konuyu bilim insanlarına soranlar ise gerçeği öğrendiler. Bilim insanlarına göre, hiçbir örümcek muzların içine yumurta bırakmıyor, zaten bunu yapabilecek bir yetenekleri de yok. Maymunlar ise muzları soyabilmek için ayaklarıyla muzun sapını tutmak zorunda olduklarından, muzları alt kısmından soymaya başlıyorlar.

Öte yandan muz kasalarının içinde örümceklerin başka ülkelere seyahat edebildikleri biliniyor. Ancak muzların üzerinde dolaşabilen örümceklerin muz kabuklarını geçerek meyve içine yumurta bırakma şansı yok. Dolayısıyla, eğer sosyal medyada bu trolleme girişimine denk gelirseniz inanmayın ve muzunuzu keyifle yiyin.