Yeni cihaz beklentisi, eskilerin satışını düşürüyor mu?

Nintendo hayranları yeni nesil Switch konsolunu bekliyor ve bu durum, şirketin satışlarını olumsuz etkilemeye başlamış gibi görünüyor.

Yeni cihaz beklentisi, eskilerin satışını düşürüyor mu?

Görünene göre müşteriler yeni nesil Switch için o kadar heyecanlı ki, Nintendo’nun mevcut Switch konsolunu ve oyunlarını satın almayı erteliyorlar. Şirketin en son gelir duyurusunda, 30 Haziran’da sona eren çeyrek için 80,9 milyar Japon Yeni net kar açıklandı ve bu, tahminlerinin üzerinde olsa da yıllık bazda yüzde 50 gibi büyük bir düşüş anlamına geliyor.

Ayrıca şirket, çeyrekte yalnızca 2,1 milyon Switch konsolu sattığını söyledi. Bu da, yıllık satışlarda yüzde 46,3’lük bir düşüş yaşandığı demek. Nintendo’nun yazılım satışları da geçtiğimiz mali yıla göre yüzde 41,3 düşerek 30,64 milyona gerilemiş durumda. Bütün bunlara bir arada bakıldığında, en azından sayılar müşterilerin yeni konsolu beklediğini öneriyor gibi gözüküyor.

Nintendo, raporunda düşük oyun satışlarının, önceki yılın The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom gibi büyük oyunların eksikliğinden kaynaklandığını da söylüyor. Ayrıca Super Mario Bros. filmi de o dönemde satışlara “enerji kazandırmaya” yardımcı olmuştu. Ancak bu çeyreğin donanım satışları bir önceki çeyreğe benzer olduğundan dolayı Nintendo, Switch satışlarının istikrarlı olduğunu söylüyor.

Nintendo’nun yakında Switch 2 konsolunu piyasaya sürmesi bekleniyor. Yeni konsol sürümünün bu yıl içinde sunulması bekleniyordu ancak geçtiğimiz aylarda yayınlanan raporlara göre 2025’in başlarında satışa sunulması daha büyük bir ihtimal. Yaklaşan konsol hakkında halen çok az şey biliniyor ancak söylentiler, 4K özelliklerinin yanı sıra geriye dönük uyumluluğa da sahip olacağını öneriyor.