Yeni Battlefield oyunu ile modern zamanlara dönüyoruz

Battlefield serisinin bir sonraki oyunu günümüzde geçecek ve doğal afetler gibi unsurlar içerecek. Oyun 64 oyunculu çevrimiçi maçlara izin verecek ve eski Battlefield oyunlarına benzer bir deneyim sunacak.

Yeni Battlefield oyunu ile modern zamanlara dönüyoruz

Electronic Arts'ın (EA) popüler askeri nişancı oyunu serisi Battlefield'ın hayranları, bugün serinin bir sonraki oyunu hakkında yeni bilgiler edindi. IGN, henüz ismi açıklanmayan bu oyunun günümüzde geçeceğini duyurdu ve oyunla ilgili ilk konsept sanat çalışmasını da paylaştı.

Konsept Sanat: Deniz Çatışmaları ve Orman Yangınları

Yayınlanan konsept görsel, kısmen oyunun logosu tarafından gizlense de bazı önemli ipuçları içeriyor. Sanatta deniz çatışmalarının yanı sıra devam eden bir orman yangını göze çarpıyor. IGN, bu görselin yeni Battlefield oyununda doğal afetlerin önemli bir rol oynayabileceğini öne sürüyor.

Battlefield'ın Modern Zamanlara Dönüşü

IGN, aynı zamanda EA Studios Grup Genel Müdürü ve Respawn Entertainment Başkanı Vince Zampella ile röportaj yaptı. Zampella, Birinci Dünya Savaşı, İkinci Dünya Savaşı ve yakın gelecekte geçen Battlefield oyunlarının ardından serinin modern zamanlara geri döneceğini belirtti. Bu kararın arkasındaki sebepleri açıklarken, "Battlefield'ın zirve döneminin Battlefield 3 ve 4 zamanları olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden hem oyuncular hem de benim için nostaljik bir geri dönüş olacak," dedi.

Uzman Karakterler Yerine Daha Geleneksel Bir Deneyim

Zampella, yeni oyunda çevrimiçi maçlarda 64 oyuncuya kadar destek sağlanacağını açıkladı. Ayrıca, Battlefield 2024'te yer alan Uzman karakter sisteminin yeni oyunda kullanılmayacağını da belirtti. Bu da serinin daha geleneksel bir oynanışa geri döneceğine işaret ediyor.

EA'in Battlefield Ekibi ve Topluluk İlişkileri

EA Entertainment Başkanı Laura Miele, Şubat ayında yaptığı açıklamada, şirketin şu anda "Battlefield serisinin tarihindeki en büyük ekibe" sahip olduğunu vurgulamıştı. EA’in dört dahili stüdyosu (DICE, Motive, Ripple Effect ve Criterion) yeni Battlefield oyunu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Topluluk Programı ve Çıkış Tarihi

Oyunun çıkış tarihi hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor. Ancak Zampella, 2025'te başlaması planlanan bir topluluk programının olacağını doğruladı. Bu program ile ekibin hedefi, "topluluğun güvenini tekrar kazanmak ve oyuncuları yeniden yanlarına çekmek" olacak.