Yeni Apple patentleri iPhone'u baştan yaratacak!

Apple tarafından alındığı ortaya çıkan bu patentlerle iPhone çok daha iddialı hale gelecek!

iPhone'u baştan yaratacak patentler!

Apple tarafından alındığı ortaya çıkan bazı yeni patentler, Cupertinolu firmanın, iPhone 7S ya da iPhone 8 olması beklenen bir sonraki amiral gemisinde çok büyük değişikliklere hazırlandığına işaret ediyor. ABD Patent Ofisi'nde dosyalanan söz konusu üç yeni patent çok daha güçlü bir kameranın yanında Apple'ın yeni bir tür sensör üzerinde çalıştığını gösteriyor. Bu yeni sensörün iPhone'un tamamen ekranla kaplı bir ön panel için çerçevelerden kurtulmasını sağlayacağı anlaşılıyor.

Patentlerde ayrıca ekrana entegre olmuş bir ışık sensörüne dair de izler var. Bu sensör sayesinde ışığın kübik prizmalar kullanılarak bölüneceği ve nihayet "süper çözünürlük" olarak adlandırılan bir teknoloji elde edileceği belirtiliyor. Ekrana entegre edilen bu sensörün ayrıca normalde iPhone'un üst tarafında yer alan sensörlerin de yerini değiştireceği ve böylece ekranın bütün bir ön paneli ele geçireceği tahmin ediliyor.

Diğer yandan söz konusu patentlerdeki gelişmelerin Apple'ın tam olarak bir sonraki iPhone'unda yer alacağının da elbette şu an için bir garantisi yok. Diğer yandan, Google'ın yeni Pixel modeliyle piyasadaki en başarılı akıllı telefon kamerayı geliştirdiğini iddia etmesinin ardından Apple'ın kamera alanında dikkat çekici yenilikler yapmaya kararlı olduğunu da söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları