Yeni Apple Mac Pro 2018'de Geliyor!

Artık kesin: Apple yeni Mac Pro ve iMac'ler üzerinde çalışıyor!

Apple Mac Pro yola çıktı!

Apple, masaüstü bilgisayar sahiplerini unutmuş değil. Yeni jenerasyon Mac Pro'yu 2018 yılında kullanıcılara sunmaya hazırlanan Apple, ayrıca hepsi-bir-arada platformu iMac'i de bu sene yenileyecek.

Mashable'nin raporuna göre yakın zaman içinde Apple'ın üst seviye PC'lerinde 3 yeni modelle tanışacağız. Ayrıca heyecan verici bir diğer haber var ki o da Apple'ın içinden geliyor: Apple'ın pazarlama gurusu Phil Schiller'in söylediğine göre, "Mac Pro'yu tamamen baştan" düşünmemiz gerekecek.

Yeni Apple Mac Pro 2018'de Geliyor!

Son Mac Pro jenerasyonu bundan yaklaşık 4 yıl kadar önce raflarda boy göstermişti. Silindir form faktöre sahip olan Mac Pro, bu görünüşüyle pek çok kişi tarafından "çöp tenekesi" şeklinde tanımlanmıştı. Gelecek Mac Pro'da görünüm değişecek mi bilinmez, fakat içerik anlamında Apple'ın büyük değişikliklere gideceğini tahmin etmek güç değil.

Apple, sadece yeni Mac Pro ile yetinmeyecek. Şirket, ondan önce iMac'leri yenilemeyi düşünüyor. Şirketin "sadece" monitörden oluşan bilgisayarı iMac'lerinde de profesyonel kullanıcılara uygun yenilikler yapacağı söyleniyor. Ancak bu yenilikler içinde, ekranın dokunmatik panele sahip olacağı öngörülmüyor.

Yeni Apple Mac Pro 2018'de Geliyor!

Bu arada piyasadaki Mac Pro'larda da "küçük" bir değişiklik var. Şirket, piyasadaki taban modeli olan 4 çekirdekli Mac Pro'nun satışını durdurdu. Onun yerini 6 çekirdekli Xeon işlemcili modeli alıyor. Bu cihazda çift Fire Pro D500 FPU yer alırken, fiyatı da 2999 Dolar olarak revize edildi. Üst seviye Mac Pro ise, 8 çekirdekli Xeon işlemci ve çift Fire Pro D700 ile birlikte 3999 Dolar'dan edinilebilecek.

Okuyucu Yorumları