Yeni Android amiral gemileri, öncekilerden çok daha pahalı olacak

Yeni Android amiral gemisi telefon serileri, önceki sürümlere göre daha pahalı olacak gibi görünüyor. Peki ama bu fiyat farkına ne sebep olacak?

Yeni Android amiral gemileri, öncekilerden çok daha pahalı olacak

2025’in en iyi Android telefonlarından çoğunda kullanılması beklenilen Snapdragon 8 Gen 4 çipsetinin önceki sürümlere göre çok daha pahalı olabileceği söyleniyor. Bir süredir ortada dolaşan söylentilere göre bu fiyat artışı Android telefonları da etkileyecek ve artık bu konuda daha fazla kanıt ortaya çıkmış durumda. Bu da Samsung Galaxy S25 serisi gibi yeni nesil telefonların önceki sürümlerine göre daha pahalı olabileceğini öneriyor.

Android Authority tarafından bildirildiği üzere, Weibo’da paylaşımda bulunan sızıntı kaynağı Digital Chat Station, Snapdragon 8 Gen 4’ün selefinden yaklaşık %20 daha pahalı olacağını söyledi.

Elbette bu tür söylentilere her zaman bir miktar şüpheyle yaklaşmakta fayda var, ancak bu sızıntı kaynağı genel olarak güvenilir bir geçmişe sahip ve diğer kaynaklar da aynısını söylüyor. Ayrıca, Qualcomm da daha önce Snapdragon 8 Gen 4’ün 8 Gen 3’ten daha pahalı olabileceğini söylemişti.

%20’lik bir artışın tam olarak ne kadara denk geldiği bilinmiyor. Yeni sızıntı, Snapdragon 8 Gen 4’ün yaklaşık 190 dolara mal olacağını öne sürüyor, ancak geçtiğimiz yıla göre %20'lik bir artışa işaret eden önceki bir sızıntıda fiyatın yaklaşık 240 dolar olacağı belirtiliyordu.

Ancak tam olarak %20 olmasa bile bir fiyat artışı yaşanacağı oldukça olası görünüyor ve bu fiyat artışının tüketicilere yansıtılacağı tahmin edilebilir. Başka bir deyişle, Samsung Galaxy S25 serisi, OnePlus 13, Sony Xperia 1 VII ve diğer Android amiral gemileri bir önceki nesilden daha pahalı olabilir.

Ayrıca, MediaTek Dimensity 9400’ün de bir önceki sürümünden %20 daha pahalı olacağı söyleniyor. Başka bir deyişle, fiyatlarını düşük tutmak için Snapdragon yerine Dimensity’nin tercih edildiği ürünlerde bile normalde MediaTek’in sunduğu kadar düşük fiyatlar görülmeyebilir.