Yeni amiral gemisi ceplerin işlemcisi tanıtıldı: İşte Snapdragon 8 Elite

Qualcomm'un yeni mobil yonga seti Snapdragon 8 Elite, Apple'ın iPhone 16 serisinde kullandığı A18 Pro'nun karşısına çıkıyor: İşte karşınızda Snapdragon 8 Elite...

Yeni amiral gemisi ceplerin işlemcisi tanıtıldı: İşte Snapdragon 8 Elite

Mobil yapay zeka işlemcileri konusunda büyük rekabet başlıyor. Qualcomm, Hawaii'de düzenlenen yıllık Snapdragon Zirvesi'nde, yeni amiral gemisi telefonlara güç verecek mobil yonga seti Snapdragon 8 Elite'i tanıttı.

Bu yeni işlemci, Apple A18 Pro'nun karşısına geçecek Android cihazlara güç verecek. Esasen çokça söylentisi yapılan Snapdragon 8 Gen 4'ün yeniden adlandırılmış hali olan 8 Elite Snapdragon 8 Gen 3'ün fiili halefi olarak kabul edilebilir. Yeni işlemci büyük ihtimalle Samsung Galaxy S25, OnePlus 13 ve 2025'te piyasaya sürülmesini beklediğimiz en iyi telefonların çoğuna güç verecek gibi görünüyor.

Qualcomm, lansman hakkındaki basın açıklamasında, "Amiral gemisi mobil platformlarımız artık Elite adını alıyor ve bu, sektör için temsil ettiği dikkate değer ilerlemeyi sergiliyor" dedi.

Lansmanın, Apple ve Meditek'in sırasıyla A18 Pro ve Dimensity 9400 adlı son amiral gemisi yonga setlerini duyurmasından yalnızca bir ay sonra geldiğini de unutmamak gerekiyor. 8 Elite, Qualcomm'un ikinci nesil Oryon CPU'sunu barındıran ilk Snapdragon mobil yonga seti olacak ve kendisinden önceki tüm mobil yonga setlerinden daha iyi "çok modlu AI'nin karmaşıklıklarını idare etmek" üzere tasarlanmış görünüyor.

Başka bir deyişle, gelecek yılın en iyi Android telefonları çok iddialı AI telefonları olarak karşımıza çıkacak. Yapay zeka rekabeti kızışıyor ve üreticiler de artık yapay zekayı destekleyecek donanımlar konusunda birbirleriyle yarışıyorlar.