Yazıcınızı cebinizde taşıyın

Zink isimli firma cebe sığacak kadar küçük, fotoğraf baskısı yapabilen taşınabilir yazıcı geliştirdi

Yazıcılar Cepte

Yazıcınızı her an cebinizde taşımaya ne dersiniz? Zink firması, cepte taşınabilecek kadar küçük ve fotoğraf baskısı yapabilecek kadar yetenekli bir yazıcı üretti. Zink Mobile Printer isimli mini-yazıcı ile çektiğiniz fotoğrafları istediğiniz zaman, istediğiniz yerde kağıda bastırabileceksiniz.

Kartuş yok, şerit yok, toner yok!
Yazıcının çalışma prensibi, alışılagelmiş yazıcılarınkinden oldukça farklı. Zink Mobile Printer baskı yapabilmek için kartuş, toner ya da şerit kullanmıyor. Fotoğraflarınızı yazdırabilmeniz için firmanın kendi üretimi olan özel baskı kağıtlarından edinmeniz gerekiyor. Sarı, magenta ve mavi renk kristallerini barındıran bu özel kağıt, yazıcıdaki ısıtma kafasının üstünden geçmesiyle aktif hale gelip rengini salıyor. Kağıttaki her renk kristali belli bir ısı ve ısınma süresine göre farklı renklerde tonlanıyor.

2"x3" boyutlarında yazdırabilen Zink Mobile Printer'dan Pictbridge özelliğini destekleyen (USB kablo bağlantılı) veya Bluetooth kablosuz bağlantısına sahip her türlü mobil cihazdan baskı alabilmeniz mümkün.

Zero Ink = Zink
Zink firmasının ismi Zero Ink (mürekkep yok) kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. Mürekkepsiz yazıcı sloganıyla yola çıkan firma Zink Mobile Printer dışında ayrıca yazıcı entegre edilmiş fotoğraf makinelerini de piyasaya sürecek. Zink her iki ürününü de 2007 yılının sonunda satışa çıkarmayı planlıyor.

Zink web sitesi için www.zink.com bağlantısına tıklayabilirsiniz

Okuyucu Yorumları