Tesla sahiplerinin, otomobillerini sevdikleri kadar Elon Musk'ı sevmedikleri ortaya çıktı

Binlerce Model 3 sahibiyle yapılan bir ankete göre, araç sahipleri Musk'ın Twitter'ı satın almasından memnun değil ve siyasetten uzak durmasını istiyor. Dahası neredeyse hiçbiri, aracını sevdiği kadar Elon Musk'ı sevmiyor.

Tesla sahipleri, otomobillerini sevdikleri kadar Elon Musk'ı sevmiyor

Bloomberg'in binlerce Tesla Model 3 sahibiyle yaptığı son anket, Tesla ve CEO'su Elon Musk hakkında çelişkili bir görüş ortaya koyuyor ve araç sahiplerinin araçlarından memnun olmalarına rağmen Musk'tan memnun olmadıklarını gösteriyor. Model 3 sahibi 5.000 kişiye araçları ve genel olarak Tesla ve Elon Musk hakkındaki görüşleri hakkında bir dizi soru soran anket, 2019'daki benzer bir projeyi izleyerek zaman içinde düşüncelerin nasıl değiştiğini takip etmeyi mümkün kılıyor.

Anketin belki de en ilginç yönü, Model 3'ün kendisi ile adı Tesla markasıyla bu kadar iç içe geçmiş olan CEO hakkındaki görüş ayrılığı. Ankete katılanların büyük çoğunluğu otomobilin sürüşünün keyifli olduğu konusunda hemfikir ve sahip oldukları önceki otomobillerden daha güvenilir olduğunu söylüyor. Araç sahiplerinin çoğunluğu bir daha asla fosil yakıtlarla çalışan bir araç satın almayı düşünmediklerini söylerken, ankete katılanların neredeyse dörtte üçü bir sonraki satın alımları için Tesla'yı düşündüklerini belirtiyor ve Cybertruck en popüler cevap olarak ön plana çıkıyor.

Bloomberg, en keskin görüş değişikliğinin Musk'ın desteğindeki düşüş olduğunu bildiriyor. Katılımcılar, Musk'ın tweet atmayı bırakması ve siyasetten uzak durması gerektiği konusunda hemfikir olduklarını söylüyor. İnsanlar özellikle Twitter'ı satın almasından hoşnut değil ve çoğunluk bunun Tesla'daki çalışmalarında "dikkat dağıtıcı" bir unsur olduğu konusunda hemfikir. Demokratlar, Musk hakkında en olumsuz görüşlere sahipken, 2020'de Trump'a oy verenler ona daha olumlu bakıyor. Yine de katılımcılar, Musk'ın Tesla'yı yönetmek için doğru kişi olduğu konusunda ortalama olarak hemfikir.

Son olarak, anketin Tesla'nın sürücü destek sistemine ilişkin bir bölümü de var. Müşterilerin çoğunluğu "Tam Otonom Sürüş" özelliğinin ödedikleri ücrete değdiğini ve Tesla'nın doğru yolda olduğunu düşünüyor. Ancak ortalama bir sürücü için yeterince güvenilir olup olmadığı konusunda görüşler daha karışık; inşaat alanlarında gezinme ve acil durum araçlarını tespit edememe sorunları gibi belirli sorunlardan şikayet ediliyor.