Yapay zekalı Opera One tarayıcı nihayet iOS'a da geldi

Opera, bir süre önce masaüstü bilgisayarlar için yayınladığı yapay zeka destekli web tarayıcısı Opera One artık iOS'ta da kullanılabiliyor.

Yapay zekalı Opera One tarayıcı nihayet iOS'a da geldi

Opera’nın üretken yapay zeka özelliklerine odaklanan tarayıcısı Opera One geçtiğimiz yıl masaüstü PC'ler için piyasaya sürülmüştü. Bu AI tarayıcı, artık iOS cihazlarında da kullanılabiliyor. Masaüstü sürümünün sahip olduğu temiz görünümü koruyan tarayıcı, tam ekran arayüzü ve mobil kullanım için özel olarak tasarlanmış yeteneklere sahip.

Şirket, Dijital Piyasalar Yasası’nın yürürlüğe girmesinden sonra Avrupa Birliği genelinde yeni kullanıcı sayısında yüzde 63’lük bir büyüme yaşadığını ve artık “yeni düzenleme ortamının sunduğu fırsatları benimsediğini” söyledi.

Yeni iOS tarayıcısında kullanıcılar, istiyorlarsa arama çubuğunu ekranın altına kaydırabiliyor. Ayrıca kullanıcılar, telefonlarındaki uygulamaları aramak için yaptıkları aşağı kaydırma hareketiyle benzer bir şekilde basitçe aşağı kaydırarak da arama çubuğunu etkinleştirebilirler. Tarayıcının güncellenmiş arama işlevi aramalarınızı daha da hızlandırmaya yardımcı oluyor. Yazmaya başlar başlamaz, klavyelerinin hemen üzerinde, ziyaret etmek isteyebilecekleri web sitelerinin tam URL’leri de dahil olmak üzere çeşitli olası seçeneklerle birlikte tahminler görünüyor. Tarayıcının üst çubuğunun ve alt arama çubuğunun renkleri, kullanıcının ziyaret ettiği web sitesine uyum sağlayacak şekilde değişiyor ve kullanıcı site içinde gezinmeye başladığında her iki çubuk da kayboluyor.

Opera One, üretken yapay zeka özelliklerine odaklandığı için şirketin yerleşik Aria tarayıcı asistanıyla beraber geliyor. Aria artık ses komutlarını algılayabildiği için, artık kullanıcılar sorgularını yüksek sesle bildirebiliyor. Ayrıca kullanıcılar, Aria’dan Google’ın Imagen2 görsel oluşturma modelini kullanarak görsel oluşturmasını isteyebiliyor. Son olarak, güvenliğe büyük önem veren Opera’nın One iOS tarayıcısı, yerleşik bir reklam engelleyici ve ücretsiz VPN özelliklerini de barındırıyor.