Baldur's Gate 3 için dikkat çekici ve bir o kadar da şaşırtıcı istatistikler yayınlandı

Larian Studios, yeni hit oyunu Baldur's Gate 3 için ilk istatistikleri yayınladı. Açıklanan bu istatistikler hem çok ilginç; hem de son derece şaşırtıcı.

Baldur's Gate 3 için dikkat çekici istatistikler yayınlandı

Larian Studios, hafta sonunda 10.000'den fazla benzersiz, 174 saatlik ara sahne içeren devasa RPG Baldur's Gate 3 için bir takım ilginç oyuncu istatistiği paylaştı. Bu istatistikler arasında sınıf / ırk dağılımları, toplam oynanan saat sayısı ve oyuncuların köpeği kaç kez sevdikleri bile yer alıyor.

Larian'a göre, en popüler ırk yarı elf ve en popüler sınıf ise paladin. Daha da ilginci, oyuncular karakter yaratıcısında toplam 88 yıl geçirmişler. Bu çok uzun bir süre, bu yüzden oyuncuların erken erişimin ilk bölümünde çoğunun yaptığı gibi basit bir karakterden daha fazlasını yapmış gibi görünüyor.

Baldur's Gate 3'te önceden hazırlanmış özgün karakterlerden biriyle ya da özel bir karakterle oynayabilirsiniz; bu karakterler aynı zamanda parti üyeleriniz olarak da işlev görür. İnsanların yüzde 93'ü kendi karakterlerini yaratmış, ancak Gale'in orijin karakterler arasında en popüler seçim olduğunu görmek bizi gerçekten şaşırttı. En popüler orijin karakter olmasının yanı sıra Gale, oyuncuları öldürme konusunda da çok popüler, oyuncuların ölüm nedenleri arasında 7. sırada yer alıyor.

Ancak tüm bu istatistiklerin yanında bir istatistik var ki ciddi anlamda düşündürücü. Larian'ın bloguna göre, lansman hafta sonu boyunca toplam 1.225 yıl Baldur's Gate 3 oynanmış. Bu neredeyse yapım süresi kadar. Ve 368 kişi oyunu neredeyse o 3 günlük hafta sonu içinde bitirmeyi başarmış.