Yahoo'dan Spam'e karşı yeni taktik

İstenmeyen e-postalardan bıktıysanız Yahoo'nun üzerinde çalıştığı yeni teknik ilginizi çekebilir

Yahoo çalışıyor!

Heyecan verici 7 Yahoo projesi... Tıklayın...

İstenmeyen e-postaların sayısı her yıl artıyor. Her gün dünya üzerinde gönderilen e-postaların %80 ile %90 arasında bir oranının Spam olarak da bilinen istenmeyen e-postalar oluşturduğu tahmin ediliyor. Ferris Research adlı araştırma grubunun rakamlarına göre 2009 yılında Spam'in yol açacağı zararın maddi karşılığı 130 milyar dolar olarak ön görülüyor. Bu yüzden istenmeyen e-postalarla savaşmak son derece önemli ve Yahoo bu konuda alternatif bir yöntem üzerinde çalışıyor. Yahoo Research'de görevli Jake Hofman; "Eğer spam'i biraz olsun azaltabilirsek bu bile önemli bir zafer sayılır" diyor.

Bu amaçla Yahoo Avrupa ve ABD'de farklı test grupları oluşturdu ve onların e-posta gönderme alışkanlıklarını inceledi. Spam gönderenlerin büyük kısmının bunu otomatik hale getiren yazılımlar ile yaptıklarını söyleyen Yahoo yetkilileri, gerçek insanlar ile yazılımların e-posta gönderme alışkanlıklarındaki farklılıkları tespit etmenin önemli olduğunu düşünüyorlar ve bunun için sadece e-postaların gönderildikleri zamana bakmanın yeterli olduğunu düşünüyorlar.

İnceleme sonucunda ortaya çıkan farklı kullanıcı profillerinin alışkanlıkları tespit edildi ve Yahoo şu anda bu profilleri, istenmeyen e-posta gönderen yazılım alışkanlıkları ile karşılaştırıyor. Bu sayede Yahoo'nun ücretsiz e-posta servisini kullananlar için spam adedinin önemli oranda azalması hedefleniyor.

Okuyucu Yorumları