XRP Ledger Geliştiricileri NFT Entegrasyonu için Kolları Sıvadı

Popüler Blockchain ağı XRP Ledger, NFT'leri ağa entegre etmek adına gerekli testleri tamamladı. NFT entegrasyonu topluluğun oylamasına sunulacak.

XRP Ledger Geliştiricileri NFT Entegrasyonu için Kolları Sıvadı

2008 yılında Bitcoin'in kalbini oluşturmasıyla birlikte devasa bir üne kavuşan Blockchain teknolojisi, beraberinde birçok projenin doğmasına da vesile oldu. Bu projelerden birisi olan XRP Ledger da (XRPL) en popüler Blockchain ağlarından birisi konumunda. Diğer taraftan Ethereum, Cardano, Solana ve Polygon gibi diğer birçok ağın NFT desteği bulunurken XRPL'de bulunmuyor. Ancak bu çok uzun sürmeyecek gibi.

Kısa bir süre önce XRPL geliştiricileri tarafından paylaşılan 1.9.1 sürüm notlarında yer alan detaylara göre ekip NFT'ler için hazır durumda. Geliştirici ekip, ağın NFT'leri desteklemesi sonrası artacak iş yüküne karşı ağın ölçeklenebilirliğinin birçok kez test edildiğini ve ağın bu testleri başarıyla geçtiğini belirtti.

XLS-20 standartı altına çalışacak olan NFT kodlarının ağ performasını olumsuz etkilemediğini belirten ekip, test notlarının da yakın zamanda paylaşılacağını açıkladı.

Son olarak ekip, ağın NFT'lere hazır olduğunu ancak NFT'lerin ağa entegre edilip edilemeyeceğinin topluluğun oylamasına sunduktan sonra belirleneceğini belirtti. Bu oylama sırasında NFT'lerin ağa entegre edilip edilmemesi sorusunda oy seçenekleri varsayılan olarak "hayır" olacak. Bu noktada ekip bu kararı oylamanın daha sağlıklı olması ve oy verenlerin seçimlerini yapmadan önce vakit kazanması için yaptıklarını belirtti.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.