XPG, yeni LANCER NEON RGB DDR5 bellek modülünü oyunculara duyurdu

XPG, yeni LANCER NEON RGB DDR5 bellek modülünü oyunculara duyurdu. Tasarımıyla ve yapımında çevreye duyarlı malzemeleri bir araya getirmesiyle konuşulan yeni modül, aynı zamanda hız aşırtma yani overclocking yeteneğiyle de oyuncuların dikkatini çekecek gibi görünüyor.

XPG, yeni LANCER NEON RGB DDR5 RAM kitini duyurdu

XPG, yeni LANCER NEON RGB DDR5 bellek modülünü oyunculara duyurdu. Tasarımıyla ve yapımında çevreye duyarlı malzemeleri bir araya getirmesiyle konuşulan yeni modül, aynı zamanda hız aşırtma yani overclocking yeteneğiyle de oyuncuların dikkatini çekecek gibi görünüyor.

LANCER NEON RGB DDR5'te özel PCB kaplaması kullanılmış. Bu sayede ısı dağıtım alanını genişleterek bellek performansını yükseltmeyi başaran modül ile XPG, bellek sıcaklığını düşüren bu kaplama ile verimliliği artırabildiğini ve sistem stabilitesini koruyabildiğini iddia ediyor.

LANCER NEON RGB'nin yüzde 60'ı RGB aydınlatmalarla kaplanmış. Bu sayede dikkat çekmekte zorlanmayacak gibi görünen modülün bir diğer ilgi gören kısmı ise, XPG'nin bu ürününde çevre dostu tasarım ilkelerini öne çıkarması. XPG, cihazda kullanılan yüzde 50 oranında PCR plastik ve IMR teknolojisi ile üretilen soğutucunun, karbon emisyonlarını yüzde 72.5 oranında azaltarak çevreye olan olumsuz etkileri minimize edebilidiğini söylüyor. Ürünün ambalajı da FSC sertifikalı geri dönüştürülebilir kağıttan, ürün kasası ise yüzde 30 oranında geri dönüştürülmüş plastik malzemeden oluşuyor. Bu yaklaşım, XPG'nin çevreyi koruma ve karbon ayak izini azaltma konusundaki kararlılığını gösteriyor.

XPG, performans bakımından da iyileştirmelere gitmiş. Bellek verimliliğini artıran yenilikçi PCB kaplaması ve optimize edilmiş ısı maskesi ile geleneksel hız aşırtmalı bellek soğutucularına kıyasla ısı dağıtım performansını yüzde 10 oranında iyileştirdiği iddiasıyla gelen yeni modül, sıcaklığı da ortalama 8.5°C düşürülebiliyor.

LANCER NEON RGB DDR5, Intel XMP 3.0 ve AMD EXPO desteğiyle donatılmış. Saniyede 6,000 ile 8,000MT arasında değişen beş farklı hız seçeneği ve 16GB ile 24GB arasında değişen kapasite seçenekleri ile gelen yeni modülün fiyatı ise henüz açıklanmış değil.