Xiaomi'den Samsung Galaxy Z Flip6'ya iddialı bir rakip geldi

Çin'li elektronik devi Xiaomi, yeni katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip6'yı tanıtan Samsung'un karşısına dikkat çeken bir rakiple çıkıyor: Xiaomi Mix Flip...

Xiaomi'den Samsung Galaxy Z Flip6'ya iddialı bir rakip geldi

Çinli elektronik devi Xiaomi, ilk kapaklı katlanabilir telefonu Mix Flip'i tanıttı. Xiaomi Mix Flip, şirketin Samsung Galaxy Z Flip6'ya cevabı olarak lanse ediliyor.

Aslında Xaiomi'nin telefonu sadece Galaxy Z Flip6 ile değil, Motorola Razr 50, VIVO ve OPPO'nun kapaklı telefonlarıyla da mücadele edecek. Xiaomi, telefonunun Galaxy Z Flip6 ve Galaxy Z Fold6'dan bile daha iyi bazı özelliklere sahip olduğunu iddia ediyor.

Xiaomi Mix Flip, daha iyi ısı dağılımı için buhar odası soğutmaya sahip olan Snapdragon 8 Gen 3 işlemci tarafından desteklenecek.

Telefonda ayrıca UFS 4.0 depolama alanı içerecek ve LPDDR5X RAM kullanacak. Telefondaki kapak ekranı 4.01 inç boyutuyla Galaxy Z Flip6'dakinden çok daha büyük. Ayrıca telefon, Motorola Razr+'dan biraz daha büyük.

Ekran 1.600 nit parlaklığa kadar çıkabiliyor ve kullanıcıların cihaz kapalıyken bile telefonu kullanabilmelerini sağlayan bir dış kulaklık hoparlörü içeriyor.

Xiaomi katlanabilir telefon konusunda iddialı

Xiaomi'nin dış ekranı iki dev kamera halkasının etrafını sarıyor ve uygulamaların tam kapasiteyle çalıştırılmasını da destekliyor. Dış ekran aynı zamanda tam boyutlu bir klavyeyi de destekliyor.

Galaxy Z Flip6'yı geride bırakacak detaylardan biri, Xiaomi'nin 4,780mAh'lik devasa bir bataryaya sahip olması. Batarya yalnızca Galaxy Z Flip6'nın içinde bulunandan değil, aynı zamanda daha da büyük boyutlu kardeşi Galaxy Z Fold6'dan bile daha büyük.

Bakalım piyasada Xiaomi'nin katlanabilir telefonuna ilgi nasıl olacak?