Xiaomi'den Apple Watch SE'ye ucuz ama güçlü bir rakip geliyor

Xiaomi, Smart Band 9’un yeni Pro sürümünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Yeni bir sızıntı da, işte bu yeni fitness takipçisinin nasıl görüneceğini çok net bir biçimde ortaya koyuyor.

Apple Watch SE'ye ucuz ama güçlü bir rakip daha geliyor

Yeni bir sızıntı, Çinli telekomünikasyon devi Xiaomi'nin çok yakında Smart Band 9’un yeni Pro sürümünü piyasaya sürmeyi planladığını bildiriyor. Muhtemelen uygun bir fiyatla gelecek olan bu yeni sürüm, görünene göre Apple Watch SE 2 gibi pahalı akıllı saatlere kafa tutacak birçok yeteneğe sahip olacak.

Mevcut Pro model olan Xiaomi Smart Band 8 Pro, iki hafta dayanabilen pil ömrü ve etkileyici ekranı ile bütçe dostu seçeneklerde piyasadaki en iyi fitness takipçileri arasında yer alıyor. Kendi fiyat segmentinde, 7/24 kalp atış hızı izleme, aktivite takibi, GPS gibi bir fitness giyilebilir cihazından bekleyeceğiniz hemen her şeyi sunuyor.

Şirket, kısa bir süre önce güncellenmiş uyku izleme, iyileştirilmiş kalp atış hızı ve kan oksijen takibi ve 21 güne kadar çıkan pil ömrü sunan daha ince Xiaomi Smart Band 9’u da piyasaya sürdü. Görünüşe göre çok yakında bir Pro sürümü de müşterilere ulaşacak. YTECHB tarafından sızdırılan görseller, şirketin bazı ufak tasarım değişiklikleri içeren, üç renk seçeneğiyle sunulması beklenen yeni bir Xiaomi Smart Band 9 Pro planlıyor olabileceğini gösteriyor.

YTECHB

YTECHB’nin bildirdiğine göre, yeni Pro modelde “küçük tasarım değişiklikleri ve renk seçenekleri” sunulacak, ancak büyük oranda değişikliklerin “minimal” doğası vurgulanıyor. Başka renklerin sunulmayacağını kesin olarak söylemek mümkün olmasa da, görsellerdeki renk seçenekleri arasında gümüş, siyah ve altın yer alıyor.

Dikkat çekici bir şekilde, bir önceki modelin düz ekranının aksine yeni Band 9 Pro’nun ekranı hafif kavisli gibi görünüyor. Ayrıca, saat gövdesine bağlanan geliştirilmiş bir termoplastik poliüretan (TPU) kayış bulunuyor. Bunların yanı sıra, Band 9 Pro’nun gövdesinin daha pürüzlü yüzeyi ve daha küçük çerçevelerle tamamlanan daha büyük bir ekrana sahip olduğu da görülüyor.

Bu değişikliklerin büyük olduğunu söylemek pek mümkün olmasa da, dijital kurma kolunun eksik olması dışında tasarımın, şu anda mevcut olan en iyi Apple Watch modellerinden biri olan Apple Watch SE ile benzerliği dikkat çekiyor. Apple tasarımlarına benzerlik söz konusu olduğunda Xiaomi’nin geçmişinin de desteklediği bir şekilde, eğer bu sızıntı doğruysa, Band 9 Pro bu örneklerden yenisi olacak gibi görünüyor. Ancak şimdilik bunlar sadece doğrulanmamış sızıntılar olduğu için bir miktar şüpheyle yaklaşmakta fayda var.

İddia edilen Xiaomi Band 9 Pro’nun hangi tarihte ve nasıl bir fiyat etiketiyle satışa sunulacağı konusunda şimdilik herhangi bir kesin bilgi bulunmuyor.