Xiaomi'de patron çıldırdı, 100 km hıza sadece 1.97 saniyede ulaşan otomobilini tanıttı

Çin'in teknoloji devlerinden Xaiomi, sadece telefon, tablet ve minik elektronik aletler üretmekten, otomobil üreticiliğine terfi etmek için çılgın bir şov peşinde. Şirketin geliştirdiği akıl almaz elektrikli spor otomobil, Almanya'daki otomobil fuarında görücüye çıkacak.

Xiaomi'de patron çıldırdı, 100 km hıza sadece 1.97 saniyede ulaşan otomobilini tanıttı

Xiaomi bu yılın başlarında ilk elektrikli aracını tanıttığında dünyayı şaşırtmış ve 28 gün içinde 75.000'den fazla satış gerçekleştirerek 2024 yılında Dünya'da en çok ilgi gören araçlardan biri olmuştu. Ancak Xiaomi bununla yetinecek gibi görünmüyor.

Çin'in dev teknoloji şirketi, satıştaki en hızlı elektrikli araçlardan biri haline gelebilecek üç motorlu bir prototip hazırladı. Yanlış okumadınız şirket bir değil, iki değil, tam üç motora sahip, hız rekorları kıracak bir spor otomobil üretti.

Şu anda şirketin satışta olan standart SU7 modeli arkadan itişli ve tek bir şarjla yaklaşık 500 km menzile sahip, 74kWh batarya ile donatılmış olarak geliyor. Araç 0-100 km/s hızlanmasını 5.3 saniyede tamamlayabiliyor.

Ancak yeni geliştirilen prototip 100 km hıza sadece 1.97 saniyede ulaşıyor ki, şirket biraz daha zorlayacak olsa, aracın ivmesine dayanmak için jet pilotu eğitimi gerekecek.

SU7 Ultra ismini alan prototipin halihazırda bir alt modeli olan SU7 Max modeli Çin'de satılıyor. İki motora sahip aracın 100 km hıza ulaşma süresi 2.8 saniye. Araçta ayrıca 101kWh'lık bir batarya bulunuyor.

Xiaomi 3 motorlu prototiple saatte 350 km maksimum hıza çıkabiliyor ki bu hızları F1 pistlerinde bile görmek kolay değil. Xiaomi'nin planları resmi olmasa da, otomobil endüstrisi Çinli devin, Porsche veya Ferrari gibi Avrupalı ve yüksek prestijli spor otomobil markalarına rakip olmak istediğinin farkında.