Xiaomi telefonlar, bulunduğunuz ortamdaki gizli kameraları bulabilecek

Xiaomi telefonlar, HyperOS 2.0'ın da yayınlanması ile birlikte, bulunduğunuz ortamdaki gizli kameraları bularak size bildirecek.

Xiaomi telefonlar, bulunduğunuz ortamdaki gizli kameraları bulabilecek

En son söylentilere göre Xiaomi, yakında telefonlarına bir gizli kamera algılama özelliği ekleyebilir. Bildirilene göre Çinli akıllı telefon devi, bir sonraki HyperOS sürümü olacak olan HyperOS 2.0’ın lansmanına hazırlanıyor ve gizli kamera algılama özelliği bu sürümün bir parçası olacak.

XiaomiTime tarafından yayınlanan bir habere göre HyperOS 2.0, desteklenen Xiaomi cihazlarının kablosuz yerel alan ağı (WLAN) sinyallerini kullanarak gizli kameraları tespit etmesini sağlayacak bir özellik içerebilir. Xiaomi telefon kullanıcıları, bu özelliği kullanarak yerel Wi-Fi ağına bağlı olan şüpheli cihazları tespit edebilecek. İddia edilen Gizli Kamera Algılama özelliğinin birkaç ekran görüntüsünde, “Gizliliğinizi ve kişisel güvenliğinizi korumak için gizli kameraları algılayın” mesajı belirgin bir şekilde görülüyor.

Ayrıca bu ekran görüntüleri, kullanıcıların şüpheli cihazları tek bir dokunuşla tarayabileceklerini de gösteriyor. Özellik kullanıma sunulduktan sonra kullanıcıların Taramayı Başlat düğmesine dokunması ve cihazların algılanmasını beklemesi yeterli olacak. Tarama bittikten sonra sonuçlar herhangi bir kameranın bulunup bulunmadığını gösterecek.

Dikkat çekici bir şekilde, bu yeni HyperOS 2.0 gizlilik özelliği, daha önce geliştirilen Ingram adlı Python tabanlı bir programdan ilham almış gibi görünüyor. Ingram programı, IP adreslerini tarayarak kamera açıklarını tespit ediyor. Ayrıca bu araç, sinyal gücü analizi, SSID yayını, MAC adresi tanımlama ve ağ trafiği analizi gibi özellikleri de içeriyor.

Xiaomi’nin bu güvenlik özelliği, özellikle de sıklıkla seyahat edenler gibi kendilerini yeni yerlerde yaşarken bulan kullanıcılar için oldukça faydalı olacaktır. Gizli kamera algılama özelliğini içereceği tahmin edilen HyperOS 2.0’ın bu yılın Ekim ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor…