Xiaomi, "gerçekten akıllı" bir akıllı yüzük için kolları sıvadı

Xiaomi, "gerçekten akıllı" bir yüzük için yeni bir patent aldı. Peki bu patentte tarih edilen akıllı yüzüğü gerçekten akıllı yapan şey ne?

Xiaomi, "gerçekten akıllı" bir akıllı yüzük için kolları sıvadı

Xiaomi’nin Xiaomi 15 serisini Çin’de bu ay piyasaya sürmesi bekleniyor ve şimdiden görüntüsüne dair ilk sızıntılar yayılmaya başladı. Bu serinin lansmanıyla beraber Snapdragon 8 Gen 4 ile çalışan ilk telefonlar kullanıcılara sunulmuş olacak. Ancak kullanıcılar Xiaomi 15 serisini beklerken, Xiaomi’nin "gerçek bir akıllı yüzük" üzerinde çalıştığını öneren yeni bir patent daha ortaya çıktı.

Bu yıl Samsung tarafından sunulan akıllı yüzük Galaxy Ring dahil olmak üzere “geleneksel” akıllı yüzüklerin en büyük problemi, tam olarak ihtiyacınız olan boyda bir yüzük bulmanın oldukça zor olabilmesi. Müşteriler, Galaxy Ring için doğru boyutu seçmelerine yardımcı olacak bir test kiti talep edebiliyor olsa da, tüm boyutları içeren bu tür denemeler ek maliyetlere sebep olabiliyor. Xiaomi’nin akıllı yüzüğü ise bu sorunu ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Xiaomi’nin patenti, elastik bir bileşen (PVC veya kauçuk malzeme) entegre ederek akıllı yüzük boyutu sorununu ele alıyor. Bu, akıllı yüzüğün her zaman parmağınıza mükemmel şekilde oturmasını sağlayacak. Yüzük otomatik olarak parmaklarınızın boyutuna göre ayarlanacağı için herhangi bir parmağınızda rahatlıkla kullanılabilecek.

Patent, Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi'ne (CNIPA) sunuldu. Xiaomi'nin kendi kendini ayarlama özelliklerine sahip akıllı yüzüğü, sabit boyutlu akıllı yüzüklerle imkansız olan yeni olasılıklar sunuyor. Mevcut akıllı yüzükler, parmaklarınızın şişmesi veya kilo almanız durumunda rahatsızlığa neden olabiliyor.

Bu özellik, müşterilere fayda sağlamasının yanı sıra, üretilecek tüm yüzüklerin tek bir boyutta olmasından dolayı potansiyel olarak üretim maliyetlerini de azaltabilir. Ayrıca, Xiaomi’nin akıllı yüzük patenti, giyilebilir cihazın yalnızca Bluetooth ile değil, Wi-Fi ve mobil ağlarla (2G, 3G, 4G LTE ve 5G NR) da uyumlu olduğunu gösteriyor.

Akıllı yüzükte ayrıca bir yakınlık sensörü, bir NFC çipi, bir UWB çipi, dahili depolama, bir ışık sensörü, bir ivme sensörü, bir jiroskop, bir manyetik sensör ve bir sıcaklık sensörü bulunuyor. Ayrıca patent, yüzüğün bir dokunmatik bölge, bir mikrofon ve aramalar için küçük bir hoparlöre sahip olacağını da gösteriyor.