Xbox Live, PC oyunseverleri için de açılıyor

Xbox Live, PC oyunseverleri için internet üzerinden oynanabilir hale getiriliyor.

Oyunculara yeni hizmet

Microsoft'un internet üzerindeki oyun ağı Xbox Live dünya genelinde 6 milyon civarındaki Xbox kullanıcılarına hitap ediyor. 8 Mayıs'ta açılması planlanan yeni hizmetin ise Xbox Live'ın uzantısı olacağı ifade ediliyor. Buna göre Windows Vista kullanan PC oyuncuları da bu dünyada kendilerine bir yer bulabilecekler.

Hizmet dahilinde kullanıcılar sesli ve yazılı mesajlaşma yapabilme, oyunlardaki başarılarına göre özel arkadaş listeleri oluşturabilme, Xbox oyuncuları veya Windows kurulu bilgisayarlarla oyun oynayanlara göre ayrılacak sıralamalarda yer alma gibi özelliklerden faydalanabilecekler.

İnternet üzerinde oyun oynayan 200 milyondan fazla PC oyunseveri bulunuyor. Xbox kullanıcılarıyla PC kullanıcılarının aynı ortamda oyun oynayacak olmalarının, oyun yapımcıları ve donanım üreticilerinin dikkatini bu alana çekmesi bekleniyor. Microsoft'un bir sonraki adım için planı ise iki ayrı platformdaki oyuncuların karşılıklı olarak aynı oyunu oynayabilmeleri ve bu hizmetlerin cep telefonlarına da uygulanabilmesi.

Worms ve Halo 2 gibi pek çok popüler oyunun da yer aldığı Xbox Live hakkında daha fazla bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları