Xbox için bir Xbox Live Gold dönemi sona eriyor, yeni bir Game Pass seçeneği geliyor

Microsoft, 20 yılı aşkın süredir devam eden Xbox Live Gold hizmetini sonlandırmaya hazırlanıyor. Yerine ise, yepyeni bir Game Pass abonelik seçeneği geliyor.

Xbox için bir dönem sona eriyor, yeni bir Game Pass seçeneği geliyor

Microsoft, çok yakında çalışan en eski Xbox abonelik hizmetini tarihe gömecek. Xbox Live Gold, 14 Eylül günü kullanımdan kaldırılıyor ve Microsoft, bazı avantajları korurken geri kalanını değiştirmek için yeni bir Xbox Game Pass abonelik seçeneği, yani Xbox Game Pass Core'u sunacak.

Bu haber, 20 yılı aşkın bir sürenin ardından Xbox Live markasının Eylül ayında kaldırılacağını belirtiyor. Ayrıca, 2013'te Xbox 360 for Gold aboneleriyle başlayan ve şu anda aktif olan aylık ücretsiz oyun promosyonu Games with Gold da tarihe karışacak.

Microsoft'un, Xbox Live Gold'un yerini alması için Xbox konsolu sahiplerine çevrimiçi çok oyunculu erişim sağlayacak yepyeni bir abonelik olan "Xbox Game Pass Core"u başlatıyor. Ancak bu üyelik, aylık hediye oyunlar yerine, abonelere normal Game Pass kütüphanesindeki ünlü oyunlardan oluşan bir paket sunacak.

Aralarında Hellblade: Senua's Sacrifice, Grounded, and Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited'ın da bulunduğu bazı oyunlar, Xbox Game Pass Core aboneliğine dahil olacak. Daha sonra bu seceneklerin her ay artması planlanıyor.

Xbox Game Pass Core fiyatı ne kadar olacak?

Xbox Game Pass Core'un fiyatlandırmasının Xbox Live Gold ile hemen hemen aynı olacak, yani aylık 9,99 dolar... Daha önce talep edilen Games with Gold oyunları ilgili hesaplara bağlı kalırken, aboneler Game Pass erişimiyle sunulan indirim tekliflerinden de yararlanabilecek.

Xbox Game Pass Ultimate abonelerini rahatsız edebilecek bir şey, karşılığında hiçbir şey almadan aylık Games with Gold promosyonlarını kaybediyor gibi görünmeleri olabilir. Geçtiğimiz yıl da Ekim ayında Microsoft'un ücretsiz Xbox 360 oyunları teklifini geri çekmesiyle faydalarda bir azalma yaşanmıştı.