Starfield'ın piyasaya çıkışı, Xbox konsollarının satış rakamlarını da uçurdu

Görünüşe göre Starfield'ın piyasa sürülmesi, Xbox cephesinin işine yaramış gibi. Satışları gittikçe azalmaya başlayan Xbox konsolları, Starfield'ın lansmanından sonra yükselişe geçti.

Starfield'ın piyasaya çıkışı, Xbox konsollarını da uçurdu

Xbox konsol satışları, yakın zamana kadar 2023 yılı özelinde İngiltere'de iyi gitmiyordu. GfK'nın verilerine göre, Xbox Series S ve X konsollarının satışları Ağustos ayının sonuna kadar yıldan yıla yüzde 23 azalmıştı. Ama 2 Eylül'de sona eren hafta, ülkedeki Xbox satışları cephesinde bazı harika haberlere sahne oldu.

Gamesindustry.biz, yine Gfk verilerine göre, Xbox Series S ve X satışlarının İngiltere'de o hafta için bir önceki haftaya göre yüzde 76 arttığını bildirdi. Her zaman olduğu gibi, veriler konsollar için belirli birim satış rakamlarını açıklamıyor.

Xbox konsol satışlarındaki bu büyük artış muhtemelen iki faktörden kaynaklanıyor. Birincisi, Xbox konsoluna özel bir bilim kurgu RPG oyunu olan Starfield'ın piyasaya sürülmesi. Oyun 1 Eylül'de İngiltere'de erken erişim kapsamında piyasaya sürüldü ve Gfk, Xbox Series X'in 2 Eylül'de sona eren haftalık satışlarında yüzde 46'lık bir artış olduğunu belirtti.

Diğer bir faktör ise standart beyaz versiyonuna kıyasla biraz daha pahalı olan siyah 1TB Xbox Series S'in piyasaya sürülmesi. Gfk, bu modelin 9 Eylül'de sona eren haftada İngiltere'deki tüm Xbox konsol satışlarının yüzde 20'sine katkıda bulunduğunu söyledi.

Asıl soru Microsoft'un bu ivmeyi devam ettirip ettiremeyeceği. Şirketin Ekim ayında piyasaya sürülecek olan ve konsolun satışlarını artırmaya yardımcı olabilecek bir başka önemli birinci parti oyunu Forza Motorsport var.