İngiliz Rönesansı'nın zirveye ulaştığı Elizabeth Çağı'nda yaşayan ve sarayın filozofu, matematikçisi ve simyageri olarak görev alan John Dee'yle (1527-1609) ilgili önemli bir keşifte bulunuldu. 1852-1913 yılları arasında yaşayan ressam Henry Gillard Glindoni imzasını taşıyan bir tablo üzerinde yapılan X-ray analizi sonucunda Kraliçe I. Elizabeth'in huzurunda bir deney icra ederken tasvir edilen Dee'nin kafataslarından oluşan bir haleyle çevrelendiği fark edildi.
Halihazırda Londra'daki Royal College of Physicians bünyesindeki Dee'nin yaşamını ele alan ücretsiz bir sergide yer alan tablonun yapıldığı tarih kesin olarak bilinmese de genel olarak Victoria devrine dahil ediliyor. Britanya İmparatorluğu'nda sanayi devriminin yükseldiği bu devirde İngiliz toplumunda ölüm, ölüm imgeleri, kafatası sembollerine ilginin arttığı ve sanat eserlerinde bunların izlerine sıkça rastlandığı biliniyor.
X-ray analiziyle keşfedilen bu kafatası halesinin orijinal resimden neden çıkarıldığı bilinmese de konuyla ilgili The Guardian'da yer alan yazıda bu imgelerin bir tabloya aktarılması için fazla tuhaf bulunabileceği üzerinde duruluyor.
Dee'nin tarihin en çarpıcı, gizemli ve dikkat çekici figürlerinden biri olması da elbette bu keşfin yankı uyandırmasının en önemli nedenlerinden biri. Matematik ve astronomi alanında döneminin en önemli bilginlerinden biri olan Dee, doğaüstü güçler ve okültizm üzerine de yine tarihteki ilk ve en etkili uzmanlardan biri olarak biliniyor.