X-Men köşe yazarını işten attırdı!

X-Men Origins'in gösteriminden önce internete sızması bir köşe yazarının işine böyle mal oldu...

X-Men işten kovdurdu!

Fox News yazarı Roger Friedman yazdığı bir Wolverine-incelemesi yüzünden işini kaybetti. Gazeteci eleştiri yazısında filmin internetten indirdiği, tamamlanmamış sürümünü baz aldığını açık bir şekilde belirtti.

20th Century Fox geçen hafta X-Men Origins: Wolverine filminin yüzde 95'i tamamlanmış bir sürümünün internete sızdığını açıkladı. Film yayımlayıcısı FBI'ı da arkasına alarak failin bulunması için işe koyulmuştu. 20th Century Fox gibi News Corporation'a ait olan haber kanalı Fox News'ta çalışan Roger Friedman illegal yollardan edinilmiş bir film hakkında eleştiri yazması bir yana internetten sinema filmlerini indirmenin ne kadar kolay olduğunu vurgulayarak tüm dikkatleri üzerine çekti.

Friedman yazdığı makalede filmin internetten sabit diskine ulaşmasının çok kolay ve hızlı olmasını hayretle karşıladığını belirtti. "Ben Top 10 (sinema filmler) artı TV-dizilerini, reklam kliplerini, videoları ve daha birçok şeyi buldum. [...] Hepsini indirebilirdim de, ama kimin bu kadar zamanı veya depolama alanı var ki?". Wolverine'den sonra "I Love You, Man" filmini de indirip izleyeceğini, çünkü "bu yağmurlu havada sinemaya gitmekten çok daha kolay olduğunu" söyleyerek büyük bir öfke dalgasını üzerine çekti.

Geçen süre zarfında yazarın işvereni olaya tepkisini gösterdi ve film-eleştirisini silmenin yanında Friedman'ı derhal işten çıkardı. Yapılan bir açıklamada "film korsanlığını cezp edici hale getiren veya teşvik eden eylemlere hiçbir tolerans gösterilmeyeceği" belirtildi.

Okuyucu Yorumları