Wormhole Hacker’ı Yine Harekete Geçti

Wormhole saldırganının cüzdanı bir kez daha aktif hale geldi ve 46 milyon dolarlık kripto varlık hareket etti.

Wormhole Hacker’ı Yine Harekete Geçti

Kripto paralarda ocak ayında yaşanan yükselişle birlikte hacker’lar da harekete geçti. Hacker’lar, siber saldırılar ile çaldıkları kripto varlıklar ile yükselen piyasayı fırsata çevirme arayışına girdi. Geçen ay Harmony Bridge, Raydium ve Wormhole siber saldırılarının hacker’ları çaldıkları varlıkları aklamaya çalışmıştı. Çalınan varlıklardaki hareketlilik şubat ayında da devam ediyor. Wormhole saldırganı bir kez daha geçti ve 46 milyon dolarlık fonu taşıdı.

Blockchain güvenlik firması PeckShield’a göre siber saldırganın cüzdanı bir kez daha aktif hale geldi ve 46 milyon dolarlık kripto varlık hareket etti. PeckShield, hacker’ın çalınan varlıklar ile getiri ve arbitraj fırsatları aradığını bildirdi. 46 milyon dolarlık hareketin yaklaşık 41 milyon doları 24.400 Lido Finance-wrapped Ethereum stake token’ından (wstETH) oluşuyor. 5 milyon dolarlık bölümünü ise 3.000 Rocket Pool Ethereum stake token’ı (rETH) kapsıyor.

2022 yılındaki en büyük siber saldırılardan biri olan Wormhole köprüsünden 321 milyon dolarlık Wrapped ETH (wETH) çalınmıştı. Wormhole Bridge saldırısı Şubat 2022’de gerçekleşmişti. Hacker, geçen ay 155 milyon dolarlık Ethereum’u merkeziyetsiz bir borsa olan OpenOcean’a transfer etmişti. Wormhole Bridge ekibi, hacker’a çaldığı varlıkları iade etmesi durumunda 10 milyon dolar ödül vereceğini bildirmişti.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.