World Wide Web (WWW) Vakfı için yolun sonu

İnternetin ve Web'in mucitlerinden olan Tim Berners Lee'nin kurduğu World Wide Web Foundation faaliyetlerini durdurarak kapandı. Peki neden?

World Wide Web (WWW) Vakfı için yolun sonu

Sir Tim Berners Lee, İngiliz mühendis ve bilgisayar bilimi profesörü olarak, internete geniş kitlelerin erişimini sağlayan World Wide Web'in mucidi olarak tanıyor.

Lee, 1989'da CERN laboratuvarlarında HTML işaretleme dilini geliştirerek Dünya Çapında Ağ (WWW) olarak da tanımlanan bilgi paylaşım sistemini kurmuştu. Aynı zamanda 1990 yılında ilk web tarayıcısı yazılımını geliştirmişti.

15 yıldır çalışmalarını World Wide Web Vakfı üzerinden yürüten Lee, vakfın artık kapandığını açıkladı.

Kuruluşun internet sitesi üzerinden paylaşılan bir mektupta, kurucu ortaklar Sir Tim Berners-Lee ve Rosemary Leith, kuruluşun misyonunun bir ölçüde tamamlandığını ve yeni bir mücadele verilmesi gerektiğini açıkladılar.

Bize artık gerek kalmadı

Vakıf 2009'da kurulduğunda, dünyanın sadece yüzde 20'sinden biraz fazlası internete erişebiliyordu ve nispeten az sayıda kuruluş bunu değiştirmeye çalışıyordu. 15 yıl sonra, dünyanın neredeyse yüzde 70'i çevrimiçiyken, interneti daha erişilebilir ve uygun fiyatlı hale getirmeye çalışan birçok benzer sivil toplum kuruluşu var.

İki kurucu, artık web'in karşı karşıya olduğu sorunların değiştiğini ve diğer STK'ların bu görevi devralabileceğine inandığını söylüyorlar.

Özetle söylemek gerekirse, Web'i geliştiren adam, artık Web ile uğraşmak istemediğini açıklamış bulunuyor.