Windows XP kenara çek, Windows 7 geliyor!

Windows XP için korkma vakti geldi; Win 7 gazı aldı, son sürat onu yıkmaya geliyor. İşte son durum!

XP kenara çek, Win 7 geliyor!

Windows 7 çıktıktan sonra üç ay içinde pazar payını yüzde 10'a çıkarmayı başarmış, Ağustos'ta ise pazar payını yüzde 20'ye yükselterek Windows Vista'yı geride bırakmıştı.

Statscounter.com'a göre ise Windows 7 yüzde 25 pazar payı bariyerini aşmayı başardı. Windows XP ise bu ay yüzde 50'ye geriledi ve payındaki düşüş yavaşça devam ediyor.

İşletim sistemi, 240 milyon lisansla Ekim ayında bir yılını doldurmuştu.

Windows 7 hala önemli bir potansiyele sahip, üstelik ilk hizmet paketi (SP1) de yolda. Bunun beklemede olan kullanıcıların uyum sağlama sürecini hızlandırması muhtemel. Windows 7, yeni bilgisayarların yüzde 93'ünde ön-yüklü olarak geliyor.

Peki Windows 7, Windows XP'yi ne zaman geçecek? Bunun grafiklere bakılarak tahmin yürütüldüğünde gelecek sene bu zamanlarda gerçekleşmesi bekleniyor. Microsoft, Ekim ayında kullanıcıların Windows 7'den yüzde 94 oranında memnun olduklarını açıklamış ve şirketlerin ise 2011 başlarında yüzde 88 oranında Windows 7'ye geçeceklerini bildirimişti.

Haberimizin ikinci sayfasındaki Statscounter.com grafiğinde, tüm işletim sistemlerinin son durumarını ayrıntılı olarak görebilirsiniz...

İşte işletim sistemlerinde son durum...

İşte işletim sistemlerinde son durum...
2010'da işletim sistemlerinin pazar payları...
Okuyucu Yorumları