Windows'u bırakıp Linux'a geçiyorlar!

Dev Avrupa ülkesinin Windows ve Linux hakkındaki son kararı, eminiz Microsoft'u pek sevindirmeyecek.

Anti-Windows'çulara yeni üye!

Rusya başbakanı Vladimir Putin, tüm devlet kurumlarının bilgisayar sistemlerinde Linux işletim sistemlerine geçilmesi talimatını verdi. Söz konusu tasarı, tüm hükümet kurumlarının, 2015 yılına kadar Linux tabanlı ulusal işletim sistemlerine ve açık kaynaklı yazılımlara geçmesini planlıyor.

Putin'in söz konusu talimatı bu ay imzaladığı belirtilirken, Ekim ayında yapılan haberde ise, Rus hükümetinin milli kaynaklarla geliştirilen Linux tabanlı bir işletim sistemine geçmeyi planladığı belirtilmişti.

Rusya'nın Linux tabanlı işletim sistemini geliştirme çalışmaları ise 2011'in ikinci çeyreğinde başlatılacak. Rusya İletişim Bakanlığı, hükümet kurumlarının hangi yazılımlara ihtiyacı olduğuna yayınladığı belgelerde yer verdi. Ülkenin Linux işletim sistemine geçmesiyle birlikte, bakanlık ve ilgili kurumlar, bir kullanıcı destek merkezi oluşturacak. Bunun yanında, işletim sistemi için yazılım geliştirecek programcılara yönelik bir destek mekanizmasının oluşturulması da planlanıyor.

Daha önce de denemişlerdi...

Daha önce de denemişlerdi...

Değişim programına göre, 2012 yılının ikinci çeyreğinde pilot kurumların Linux işletim sistemine ve açık kaynaklı yazılım paketlerine geçmesi planlanıyor.

Rus hükümeti ayrıca, ulusal açık kaynaklı yazılım havuzu oluşturmayı planlıyor.

Putin'in açık kaynaklı yazılımlara verdiği önceliğin destek görüp görmeyeceği ise merak konusu. Zira, hükümetin daha önceki açık kaynaklı yazılıma geçiş girişimleri siyasi destek bulamamasından dolayı başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Okuyucu Yorumları