Windows-Sabit Disk:Resmi isim belli oldu

Microsoft'un çevrimiçi depolama hizmeti Live Folders nihai ismine kavuştu. Bilin bakalım ne?

Live'dan online disk

Microsoft, çevrimiçi depolama alanı olan Windows Live Folders'ın ismini Windows Live Skydrive olarak değiştirdi. Kişinin dosyalarını ağ üzerinde saklayabildiği ve kayıtlı diğer kullanıcılarla paylaşabildiği ücretsiz hizmetin sunduğu depolama alanı ise 500 MB.

Şuana kadar hizmet beta test aşamasında ve sadece ABD, Hindistan ve Büyük Britanya ülkeleri ile sınırlı.

Bu hizmetin Türkiye'de ne zaman sunulacağı hakkında kesin bir bilgi şu an için mevcut değil. Bu aralar Avrupa sınırlarına ulaşan hizmetin yakın zamanda tüm ülkelerde kullanılabilir hale gelmesi bekleniyor. Yeniden düzenlenmiş arayüz ve nihai isim bu durumun kanıtı olarak görülüyor.

CHIP Online'ın Yorumu:
AOL ve Google eşdeğer bir hizmeti daha yüksek bir depolama kapasitesi ile sunuyor. 500 MB, içinde bulunduğumuz zamanda bir CD imajını kaydetmek için bile yetersiz. Microsoft'un rekabete iştirak edebilmesi için nihai sürüme kadar depolama alanını artırması gerek.

Güncelleme:
Skydrive şu anda Türkiye'ye hizmet vermiyor. Microsoft Türkiye yetkililerinden aldığımız son habere göre Skydrive şu an beta versiyon olan tüm ülkelerde Haziran 2008'e kadar Beta olarak kalmaya devam edecek.

Okuyucu Yorumları